Farmarikorinen BMW M3 tulee vihdoinkin tuotantoon – autolla napattiin myös oman lajinsa kierrosennätys Nürburgringillä

BMW on valmistanut farmareita 1980-luvun lopulta lähtien, ja M5:stäkin sellainen nähtiin jo kolmisenkymmentä vuotta sitten. M3-farkku on kuitenkin jäänyt tähän asti pelkäksi haaveeksi E46-sukupolvesta tehtyä yksittäiskappaletta lukuun ottamatta.

Baijerilaismerkin insinöörit saivat tehdä melkoisen ylipuhumistyön myös uuden M3 Touringin kohdalla, jotta auto suostuttiin ottamaan tuotantoon. Tällä kertaa ratkaisevaa oli se, että projektissa pystyttiin hyödyntämään hyvin monia yhteisiä osia neliovisen ja joka nurkasta raapivan sedan-M3:n kanssa. Neliveto ja automaattivaihteisto tarkoittavat myös sitä, että BMW:n Pampers-bomber on aivan suora kilpailija Audi RS 4:lle sekä Mercedes-AMG C 63:n farmariversiolle.

M3 Touring on tehty M3 Competitionin pohjalta, joten nokalla muriseva kolmilitrainen tuplaturbokuutonen tuottaa 510 hevosvoiman tehon ja 650 newtonmetrin maksimiväännön. Voima välitetään kahdeksanportaisen automaatin kautta takapainotteiselle M xDrive -nelivedolle, josta saa napin painalluksella myös pelkän takavedon. Kiihtyvyydeksi nollasta sataan kerrotaan 3,6 sekuntia, ja sähköinen rajoitin pysäyttää menon viimeistään 280 km/h:n kohdalla.

BMW:n M-divisioonan käsialaa olevaa urheilualustaa täydentää aktiivinen M-tasauspyörästö. Nopeaan ajoon sopiva rengastus on kietaistu edessä 19- ja takana 20-tuumaisille vanteille. Jo vakiojarrut ovat muhkean kokoiset, mutta lisävarustelistalta voi poimia vielä hiilikuitukeraamiset vauhdinhillitsimet. Näillä eväillä Nürburgringin Nordschleifella on ylletty 7:35.060:n kierrosaikaan, mikä on farmarien uusi ennätys. M3 Touring on tämän myötä Eiffel-vuoriston legendaarisella radalla myös nopeampi kuin esimerkiksi M5 Competition tai nykyinen Honda NSX.

Suosittelemme

Isolla maskilla höystetty ulkonäkö ei yllätä enää ketään, koska kaikki M3:n ominaispiirteet ovat jo tuttuja vastaavasta sedanista. Tavaratila on luonnollisesti isompi, ja sitä riittää parhaimmillaan 1510 litran verran takapenkin selkänojat kaadettuna. Sisustan sporttiherkkuja täydentää muistakin mallivuoden 2023 M3:ista löytyvä Curved Display, joka koostuu 12,3-tuumaisesta digimittaristosta ja tietoviihdejärjestelmän 14,9-tuumaisesta ruudusta. Auton tuotanto alkaa marraskuussa, joten innokkaimmat voivat jättää tilauksensa sisään jo syksyn mittaan. Suomen hintoja ei ole vielä julkaistu.

LähdeCarscoops
  • Avainsanat
  • M3

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat