F1-maailmanmestari huolestui hiilijalanjäljestään – Lewis Hamilton ajaa siviilissä enää sähköautolla

F1-kuskeja on paha väittää varsinaisiksi ympäristötietoisuuden lähettiläiksi, mutta kuusinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton on kokenut viime vuosina jonkinlaisen herätyksen. Niinpä britti ajaa siviilissä jatkossa vain sähköautolla ainakin omien sanojensa mukaan.

Formulakuskit lentävät jatkuvasti ympäri maailmaa, kuluttavat yhden kisan aikana noin 100 kiloa korkeaoktaanista bensaa ja viihtyvät vapaa-ajallaankin erilaisten superautojen ratin takana. Tämä on pätenyt myös Lewis Hamiltoniin, jonka autokokoelmaan kuuluvat mm. seitsemänlitraisella isolohkokasilla ryyditetty Shelby Cobra, Pagani Zondan uniikki 760 LH -erikoismalli vapari-V12:lla sekä Mersun (katu)maasturimalliston huipulla keikkuva Mercedes-AMG G 63.

Nyt Hamilton kertoi kuitenkin, että hän ei enää aja näillä autoillaan. Vegaaniksi ryhtyneen miehen omaatuntoa on ilmeisesti alkanut soimata autonkin ratissa kilparatojen ulkopuolella, joten jatkossa Hamilton aikoo liikkua mahdollisuuksien mukaan aina sähköautolla. Lisäksi Lewis Hamilton on omien sanojensa mukaan kompensoinut koko F1-uransa aiheuttamat päästöt vuodesta 2007 lähtien, ja hän on pyrkinyt vähentämään autolla ajamista ylipäätään.

Hamilton haluaa hyödyntää asemaansa kestävien muutosten aikaansaamiseen yhdessä työnantajansa Mercedes-Benzin kanssa. Formulakuskin uusi unelma-auto on kuulemma tähtimerkin täyssähköinen EQS, mutta se on vasta kehitteillä. Niinpä Hamilton on päätynyt Mersun nykyvalikoimasta täyssähköiseen EQC-katumaasturiin, joka on tähtimerkin ensimmäinen sähkö-SUV.

Suosittelemme

408-heppainen EQC on Hamiltonin mukaan ainoa siviiliauto, jolla hän vielä ajaa. Olisi mielenkiintoista tietää, meneekö tämä pelkän markkinointipuheen piikkiin vai malttaako Lewis Hamilton todellakin pitää Shelby Cobransa, Pagani Zondansa tai vaikkapa hybriditekniikalla varustetun LaFerrarinsa todellakin vain tallissa keräämässä pölyä.

LähdeAuto Bild

Lue lisää