Erikoinen sekasikiö palautettiin alkuperäiseen loistoonsa – tämän Lokinsiipimersun omistaja halusi väriksi jotakin muuta kuin kliseisen hopean

Vuonna 1954 lanseerattu lokinsiipiovinen Mercedes-Benz 300 SL kuuluu autohistorian ikonisimpiin malleihin. Suurin osa näistä klassikoista on totuttu näkemään hopeanvärisinä, mutta tämän yksilön omistaja halusi autonsa pintaan jotakin aivan muuta.

Juuri valmistuneen vuoden 1957 300 SL:n täysentisöinnistä vastasi klassikkoautoihin erikoistunut brittispesialisti Thornley Kelham. Auton omistaa maineikas keräilijä ja Kalifornian Pebble Beachin Concours d’Elegance -tapahtuman tuomari, joka ei kuitenkaan halua tässä yhteydessä nimeään julkisuuteen. Mersun omistaja halusi autostaan täydellisen ja aikakausikorrektin, mutta väriksi ei kelvannut missään nimessä kliseinen hopea.

Urheiluautoklassikko saapui Thornley Kelhamille juuri hopeana, ja SL:n kunto jätti muutenkin reilusti toivomisen varaa. Lokinsiipimersun keulalle oli leivottu muutamaa vuotta uudemman 300 SL Roadsterin pystylyhdyt, ja takavalotkin olivat kotoisin avomallista. Auton historian alkuvaiheista ei ollut tarkempia tietoja, joten aluksi Mersun epäiltiin olevan jonkinlainen erikoistilaus suoraan tehtaalta.

300 SL:n tarkempi tutkiminen paljasti kuitenkin, että poikkeuksellisilla valoilla oli paljon arkisempi selitys. Auto oli nimittäin jossakin vaiheessa kolaroitu sekä keulansa että peränsä osalta, ja korjaukset oli tehty Roadsterin osilla. Alusta oli onneksi hyvässä kunnossa, mutta 63 vuotta vanha tähtikeula piti kuitenkin käydä täysin läpi. Auto purettiin kokonaan palasiksi kolmen litran suoraa kuutosta myöten, ja kaikki tekniikan komponentit joko puhdistettiin, vaihdettiin uusiin tai tehtiin tyhjästä alkuperäisen mallin mukaan.

Suosittelemme

Tavoitteena oli, että 300 SL:n ajokokemus olisi jälleen prikulleen samanlainen kuin uutena. Yksityiskohtien parissa vierähti satoja työtunteja Thornley Kelhamin tiukkojen laatustandardien mukaisesti. Omistaja valitsi ulkoväriksi autoon uutenakin saatavilla olleen Horizon Blue -sinisen, kun taas sisusta yhdistelee hieman tummempaa sinistä klassiseen ruutukankaaseen. Mersun nokalle istutettiin myös lisävalot ja puskurit jätettiin pois kisahenkisemmän ulkoasun nimissä.

Ikonisten lokinsiipiovien hienosäätö vei kuulemma tuntikausia, ja pyöränaukkojen päälle integroidut pullistuksetkin vaativat ekstrahuomiota koritöiden aikana. Lokinsiiven myöhemmissä vuosikerroissa niiden muodot eroavat hitusen alkupään autoista, joten lokasuojien linjat piti saada tarkalleen kohdalleen. Pelkästään uudet osat maksoivat kuulemma reilusti kuusinumeroisen summan, joten koko entisöinti vaati varmasti melkoisen investoinnin. Toisaalta raha lienee hyvin sijoitettu, koska huippukuntoisten 300 SL:ien hinnat ovat jo ylittäneet 1,5 miljoonan euron rajapyykin.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat