Entistäkin leveämpi möhkö-SUV – ABT tekee Audi SQ7:stä widebodyn

Seitsemänpaikkaisenakin saatavilla oleva Audi Q7 ei todellakaan kuulu markkinoiden vaatimattomimpiin katumaastureihin. Audin iso SUV muuttuu vielä kertaluokkaa näyttävämmäksi, jos kyseessä on ABT Sportslinen rakentama leveäkorinen SQ7.

Päivitettyä SQ7:ää varten räätälöity korisarja koostuu etupuskurin lisäpalikoista, taatusti erottuvista lokasuojanlevityksistä, ovien puolelle ulottuvista sivuhelmoista, vakiota näyttävämmästä takadiffuusorista sekä hot hatch -tyylisestä takaspoilerista, joka on leivottu hiilikuidusta. Vaikka VW-konsernin hovivirittäjä mainostaa uuteen SQ7:ään tarkoitettua korisarjaa nimenomaan widebodyna, tarjolla on myös pykälää huomaamattomampi versio ilman lokasuojanlevityksiä.

Massiivisen katumaasturin ulkonäköä viilataan sporttisempaan suuntaan myös ABT:n oman vannesarjan avulla, jolla on mittaa peräti 22 tuuman verran. Tarjolla on kolme eri designia, eli Sport GR joko kiiltävänä tai mattamustana, HR Aero tumman savunharmaana sekä HR-F-niminen vaihtoehto hopeanvärisenä tai myöskin tumman savunharmaana.

Sisätiloja on puolestaan piristetty hiilikuitukoristeilla, joita on sijoitettu mm. kojelautaan, keskikonsoliin, vaihdekeppiin sekä penkkien jalustoihin. Uutuutena ABT tarjoaa valaistulla logolla höystettyä sammutusautomatiikan nappia ja myöskin valaistua ABT:n logoa heijastavia sisäänastumisvaloja.

Suosittelemme

Voimanlähdettäkään ei ole unohdettu. SQ7:n nelilitrainen dieselkasi saa ABT Sportslinen käsittelyssä 75 lisäheppaa ja 70 newtonmetriä lisää, jolloin voimavarat kirjataan 510 hevosvoiman ja 970 newtonin lukemiin. Möhkälemäinen diesel-SUV pinkaisee ABT:n softan asennuksen jälkeen vain 4,6 sekunnissa nollasta sataan, eli vakiokuntoinen SQ7 jää 0,2 sekunnin päähän.

LähdeCarscoops

Lue lisää