Ensimmäinen Saksaan toimitettu Porsche 911 S Targa sai kolmen vuoden täysentisöinnin suoraan tehtaalla – pelkkä kori vaati 1000 työtuntia

Porsche ei valmista pelkästään uusia autoja, vaan saksalaismerkki pitää esimerkillisesti huolta myös klassikkomalleistaan. Entisöinneistä vastaa tehtaan oma Porsche Classic Factory Restoration -osasto, joka pääsi nyt näyttämään kyntensä varsin erikoislaatuisen 911 Targan parissa.

Tämä auto on vuoden 1967 911 S Targa, joka on Porschen mukaan tämän mallisarjan ensimmäinen Saksaan toimitettu yksilö. Irrotettavalla katolla varustettu sportti saapui dortmundilaiselle Porsche-diilerille vuoden 1967 tammikuun 24. päivä. Targoja oli toki ehditty valmistaa jo aiemminkin, mutta niissä ei ollut vielä S:n kaksilitraista konetta. Porschen tietojen mukaan näillä spekseillä olevia autoja tehtiin ainoastaan 925 kappaletta. Tämän version tunnuspiirteisiin kuuluvat S:n 160-hevosvoimainen moottori, lyhyt akseliväli ja pehmeä takaikkuna.

Se on alkupään Targojen ominaisuus, koska kiinteä lasi korvasi ns. soft window -ratkaisun vielä vuoden 1967 aikana. Tämä yksilö palveli aluksi Dortmundin Porsche-liikkeen esittelyautona, kunnes se myytiin amerikkalaiselle asiakkaalle vuonna 1969. Jostakin syystä Porsche jätettiin seisomaan jo vuonna 1977 New Yorkin osavaltiossa sijainneeseen ovettomaan talliin. Auton suojana oli ainoastaan muovinen pressu, ja 911 sai lojua niillä sijoillaan lähes 40 vuoden ajan.

Porsche löydettiin jälleen vuonna 2016, minkä jälkeen se lähetettiin takaisin Saksaan entisöitäväksi suoraan tehtaalla. Auton omistaja halusi Targan olevan täsmälleen samassa asussa kuin uutena luovutushetkellään. Niinpä esimerkiksi katon pinnoite on juuri samaa materiaalia kuin vuonna 1967, ja sama koskee kaksilitraisen bokserimoottorin tiivisteitäkin. Porsche Classic sai penkoa autonvalmistajan varastoa varsin syvältä alkuperäisten osien löytämiseksi, ja muutamien komponenttien kohdalla varmistus piti hakea tehtaan arkiston tiedoista sekä piirroksista.

Suosittelemme

Vaikka auto oli päässyt melko heikkoon kuntoon säilytyksensä aikana, Webaston lisälämmittimen, Blaupunktin Köln-radion, halogeenisumuvalojen ja sävytetyn tuulilasin kaltaiset lisävarusteet olivat edelleen tallella. Koko entisöintiprosessi kesti kolme vuotta, ja pelkkien koritöiden parissa vierähti noin 1000 työtuntia. Targan pintaan suihkutettiin käsin Polo Red -niminen punainen sävy, jota suojaa maalin päälle liimattu lievästi mattapintainen kalvo. Auton omistaja oli ilmeisesti hyvin tyytyväinen lopputulokseen, ja niinpä Porsche Classic pääsee nyt entisöimään saman harrastajan kokoelmaan kuuluvaa alkupään 928:aa.

Lue lisää