Elon Muskin hurjat puheet jatkuvat – uuden Tesla Roadsterin pitäisi leijua rakettimoottorien avulla

Teslan perustaja Elon Musk on tunnettu lennokkaista visioistaan, jotka ulottuvat maanalaisista tunneleista avaruuslentoihin. Musk on esittänyt myös Teslan osalta monenlaisia kunnianhimoisia suunnitelmia, mutta sähköautojen pyörät ovat tähän asti pysyneet sentään tukevasti maan päällä. Nyt tästäkään ei pidetä enää kiinni, koska suunnitteilla on kuulemma leijuva auto.

Kyse ei ole ennenaikaisesta aprillipilasta, vaan Elon Musk on asian suhteen tosissaan. Hän kertoi, että tulevan Roadsterin pitäisi pystyä leijumaan kuin Paluu tulevaisuuteen -leffasta tuttu DeLorean, josta mies oli napannut myös kuvan uutisesta kertovaan twiittiinsä. Musk ilmoitti jo puolisen vuotta sitten, että toisen sukupolven Roadsterin lisävarusteeksi tarjotaan Space X -nimistä pakettia, kun auto tulee myyntiin. Varustepaketin anti kuulostaa varsin hurjalta, koska se tuo täyssähköiseen superautoon rakettimoottorit.

Niiden tarkoitus on avittaa Roadsteria kiihdytyksissä, huippunopeuden saavuttamisessa, jarrutuksissa ja nopeassa mutka-ajossa. Tämä oli tiedossa jo aiemmin, mutta nyt ne saavat auton kuulemma myös leijumaan. Suosittua YouTube-kanavaa ylläpitävä Marques Brownlee ehti pitää Muskin twiittiä jo vitsinä, mihin mies vastasi kertomalla tarkemmin leijumisen mahdollistavasta tekniikasta.

Roadsterissa aiotaan kuulemma käyttää Space X -paketin sisältämiä raketti- tai työntömoottoreita, jotka toimivat jonkinlaisella kylmällä kaasulla. Se yhdistetään huippuunsa paineistettuun ilmaan, ja seos varastoidaan komposiittimateriaalilla vuorattuun painesäiliöön. Säiliöllekin on jo mietitty oma paikkansa. Sen pitäisi Muskin mukaan sopia auton perusvarusteisiin kuuluvan pienen takapenkin tilalle.

Suosittelemme

Musk tuntuu olevan visionsa kanssa sen verran tosissaan, että tällainen ratkaisu lienee toteutettavissa teknisesti ainakin teorian tasolla. Ratkaisun mukanaan tuomista kustannuksista ei ole kuitenkaan mitään tietoa, ja leijuva auto voisi olla lainsäädännöllisestikin melkoinen ongelmatapaus monissa maissa. Elon Muskin pääasiallisena tarkoituksena olikin ehkä herättää jälleen kerran julkisuutta Teslaa kohtaan, ja ainakin tässä mies onnistui.

Uudesta Roadsterista on tulossa melkoinen laite ilman rakettimoottoreita ja leijumistoimintoakin. Musk on jo luvannut, että superauton pitäisi yltää peräti 1000 kilometrin toimintasäteeseen 200 kWh:n akkupaketin turvin. Suorituskyvystäkään ei ole pulaa, koska auton luvataan kiihtyvän paikaltaan 96 km/h:n nopeuteen vain 1,9 sekunnissa. Se olisi tuotantoautojen uusi ennätys, ja yli 400 km/h:n huippunopeus olisi samaa tasoa paljon kalliimpien hyperautojen kanssa. Toivottavasti Tesla pystyy myös lunastamaan kaikki nämä lupaukset.

LähdeCarscoops

Lue lisää