Eivätkö rahat riitä aitoon Ferrari F40:een – kutistetun japanilaisluomuksen saa paljon halvemmalla

Ferrarin tuunaaminen lähentelee monien mielestä pyhäinhäväistystä. Kulttimaineeseen nousseista korisarjoistaan tuttu japanilainen Liberty Walk toi kuitenkin viime vuoden Tokyo Auto Saloniin widebody-sarjalla höystetyn Ferrari F40:n. Nyt firma jatkaa samoissa merkeissä, mutta hieman pienemmässä koossa.

Liberty Walk esitteli tämän vuoden Tokion näyttelyssä kovasti viimevuotista tuning-F40:ää muistuttavan valkoisen luomuksen, jonka mittasuhteet ovat kuitenkin kuin sarjakuvasta. Tämä johtuu siitä, että ”Ferrari” on tehty Japanin Kei-miniautojen luokkaan kuuluvan Mazda Autozam AZ-1:n pohjalta. 1990-luvun alkupuolella valmistettu AZ-1 oli oman kategoriansa superauto keskimoottorin ja lokinsiipiovien myötä, mutta voimanlähteen osalta piti tyytyä Suzukin valmistamaan alle 0,7-litraiseen turboahdettuun kolmipyttyyn.

Kuva: Liberty Walk

Sen tuottamat 64 hevosvoimaa välitetään takapyörille viisipykäläisen manuaalin kautta, joten autolla on yhteistä Ferrari F40:n kanssa ainakin moottorin sijoituspaikka, vaihteistoratkaisu ja turboahtaminen. Liberty Walkin korisarjan myötä myös ulkonäköön saadaan F40-maisia piirteitä hieman humoristisilla mittasuhteilla. Käytännössä kaikki koripaneelit laseista alaspäin korvataan Ferrari-tyylisillä palikoilla, joita on vielä höystetty Liberty Walkille tunnusomaisella tuningilla.

Kuva: Liberty Walk

Niinpä esimerkiksi etupuskuria koristavat kulmien ilmanohjaimet ja erillinen lippa, kun taas takalokasuojia on pullistettu viimevuotisen F40:n kaltaisilla levikkeillä. Takasiiven keskipalatkin edustavat Liberty Walkin tuning-tyyliä, ja samaa voidaan sanoa takapuskurin alta työntyvästä diffuusorista sekä mustista kuusipuolaisista takovanteista. Niiden koko on takana 17 ja edessä 16 tuumaa, ja koko setistä peritään hulppeat 14 300 dollaria eli yli 13 000 euroa.

Kuva: Liberty Walk

Tähän summaan verrattuna korisarjan hinta kuulostaa suorastaan edulliselta. Siitä pitää pulittaa 22 660 taalaa, eli reilut 20 000 euroa. Liberty Walkin nettisivujen mukaan auton keulalla komeilevat tuplavalot ja pyöreät takavalot eivät kuitenkaan kuulu pakettiin, joten kuvien kaltaisen ”mini-Ferrarin” rakentaminen vaatii taskujenpohjan kaivamista vielä vähän syvemmältä.

Pakoputkistostakaan ei ole mitään mainintaa, mutta kuvien auton peräpään keskiosaa koristaa F40:n kaltainen kolmen piipun sarja. Liberty Walk ei myöskään kerro sisustan muutoksista mitään, mutta kuvien auto on saanut sisäänsä ainakin esikuvan kaltaiset punaiset kuppipenkit monipistevöillä.

Kuva: Liberty Walk
Kuva: Liberty Walk

Lue lisää