Ei ihan perusfarmari – belgialainen koripaja tekee seitsemän Shooting Brakea Rolls-Royce Wraithin pohjalta

Farmariauton erityisen herraskainen muoto on alun perin kaksiovinen shooting brake, jonka juuret ulottuvat brittiaateliston yli 100 vuotta sitten käyttämiin metsästysvaunuihin. Niinpä Rolls-Royce toimii mainiona lähtökohtana modernille shooting brakelle, vaikka Rollsin ja farmarikorin yhdistelmä on kaikkea muuta kuin tavanomainen.

Historian saatossa nähdyt farmarimalliset Rolls-Roycet ovat useimmiten olleet yksityisten koripajojen käsialaa, ja nyt nämä perinteet saavat jatkoa kaksiovisen Wraithin muodossa. Tälläkään kertaa asialla ei ole itse tehdas, vaan autojen valmistuksesta vastaa belgialainen koripaja Carat by Duchatelet. Muotoilu on puolestaan syntynyt Niels van Roij Design -nimisessä yrityksessä.

Coupé-korisen Rolls-Royce Wraithin pohjalta kehitetty luomus on virallisesti ristitty Carat Duchatelet Silver Spectre Shooting Brakeksi. Niels van Roij Design on tehnyt auton muotojen parissa pitkää päivää, ja niinpä kattolinja jatkuu nyt saumattomasti varsin viistoon takaluukun kanteen asti. Lisäksi takasivulaseja ja niitä kiertävää koristelistaa on venytetty tyylikkäästi kohti C-pilareita.

Nyt esitelty yksilö on maalattu tummanpunaisella sävyllä, joka saa mukavasti kontrastia alumiinisista ikkunalistoista ja korin kromiosista. Sisustasta ei ole julkaistu vielä kuvia, mutta takaluukun verhoilu erottuu sentään belgialaisten otoksista. Ruuma on päällystetty mustan, valkoisen ja punaisen nahan yhdistelmällä, joka johtuu todennäköisesti ohjaamon puolellakin.

Suosittelemme

Ensimmäinen Shooting Brake tehtiin tilaustyönä farmarikorista Wraithia halunneelle omistajalle. Se ei ole kuitenkaan jäämässä korityyppinsä ainoaksi, koska suunnitteilla on yhteensä seitsemän yksilön piensarja. Jokainen auto tehdään tilauksesta asiakkaan toiveiden mukaan. Korin saa joko yksi- tai kaksivärisenä, ja haluttaessa ulkokuori voidaan viimeistellä käsin maalatuilla koristeraidoilla. Luonnollisesti sisustan värimaailmakin on vapaasti tilaajan päätettävissä.

Yksilöinti ulottuu sisätilojen puukoristeisiin, niskatukien brodeerauksiin, kynnyslistoihin ja nahkaiseen tai silkkiseen verhoiluun asti. Lisäksi jokaiseen autoon tulee jokin erikoisvaruste, joka löytyy vain kyseisestä yksilöstä. Erikoisherkkujen joukkoon kuuluvat esimerkiksi kojelaudan kaltaisella puuviilulla verhoiltu piknik-kori, sävy sävyyn verhoilun kanssa oleva matkalaukkusarja tai Rollsin ulkoväriä toistava rannekello. Shooting Brake -koristen Wraithien hintaa ei kerrota julkisuuteen, mutta tosiostajat voivat tiedustella asiaa suoraan Belgiasta.

LähdeCarscoops

Lue lisää