Egyptin presidenttiä ajelutettiin Sotshin F1-radalla upouudella venäläisellä luksuslimusiinilla – kuskina itse Vladimir Putin

Egyptin presidentti Abdel Fattah el-Sisi kävi äskettäin tapaamassa Vladimir Putinia Sotshissa, jossa maiden johtajat kävivät virallisia keskusteluja politiikan ja talouden kaltaisista asioista. Niiden jälkeen ohjelma jatkui aivan toisenlaisissa merkeissä. Egyptin presidentti vietiin nimittäin Sotshin F1-radalle, jossa kulkupelinä toimi Venäjän uusin ylpeys, eli Aurus Senat -niminen luksuslimusiini. Auto on kehitetty ennen kaikkea Putinin hallinnon edustuskäyttöön, mutta sitä tarjotaan myöhemmin Venäjällä myös tavallisille kuolevaisille.

Putin ja el-Sisi saapuivat Sotshin radalle Aurus Senatin panssaroidun ja pidennetyn version kyydissä. Sitten kulkupeliksi vaihtui auton ”tavallinen” malli, ja Putin hyppäsi yllättäen kuskin paikalle. Egyptin presidentti istui viereen repsikaksi, ja vuorossa oli korkean tason ratakierros. Herrat pääsivät tutustumaan rundin aikana sekä auton että radan ominaispiirteisiin, joista Putin kertoi varmasti mielellään virkaveljelleen.

Presidentit ajelivat siis samalla radalla kuin Lewis Hamilton ja kumppanit muutama viikko sitten. Kierros luksuslimusiinilla sujui kuitenkin huomattavasti rauhallisemmissa merkeissä, ja Putin taisi ottaa kaarteetkin vähemmän rata-ajomaisilla linjoilla. Kierroksen ansiosta Venäjä, Putin, Sotshin rata ja Aurus Senat saivat paistatella taas julkisuuden valokeilassa, mikä oli varmasti koko tempauksen perimmäinen tarkoitus.

Ratakierroksen lisäksi presidentit tutustuivat myös Senatin sisarmalliin, eli Arsenaliksi nimettyyn luksustason tila-autoon. Heidän seurassaan nähtiin autojen kehittämisestä vastanneen valtiollisen tutkimuskeskuksen johtaja Sergey Gaysin, joka otti varmasti mielellään palautetta vastaan luomustensa ominaisuuksista. Auruksen mallit on muuten nimetty Moskovan Kremlin kolmen tornin mukaan. Senat ja Arsenal nähtiin Suomessakin jo kesällä Putinin ja Donald Trumpin tapaamisen yhteydessä, ja kolmannen tornin mukaan ristitty Comendant X on vielä tulossa.

Suosittelemme

Tästä autosta tulee katumaasturi, jonka prototyyppi on luvattu esitellä vielä tämän vuoden aikana. Ensi vuosi menee puolestaan testauksen ja tyyppihyväksynnän merkeissä, ja Comendant X:n pitäisi olla valmiina joko ensi vuoden loppupuolella tai viimeistään vuonna 2020.

Lue lisää