Edustusluokan sedan vai superauto valepuvussa – ABT virittää Audi S8:n 700-heppaiseksi

RS-mallit ja R8-superauto edustavat Audin katuautomalliston nopeinta päätä, mutta rinkulamerkiltä löytyy myös hillitympi vaihtoehto tehopelien ystäville. Se on A8:n sporttinen S8-huippuversio, jonka nelilitraisesta tuplaturbokasista irtoaa mukavat 571 hevosvoimaa ja 800 newtonmetriä tehtaan jäljiltä.

S8:n suorituskyky on jo vakiona kohdallaan, koska edustusluokan sedan pinkaisee nollasta sataan vain 3,8 sekunnissa. Tässä suhteessa iso Audi on siis nopeampi kuin esimerkiksi uusi Porsche 911 Carrera, mutta huippunopeuden osalta tulee takkiin, koska rajoitin puuttuu tuttuun saksalaistapaan peliin 250 km/h:n vauhdissa. Tämä asia korjaantuu ja Audin kulku muuttuu vieläkin iloisemmaksi, jos S8:n vie VW-konsernin hovivirittäjänä tunnetun ABT Sportslinen käsittelyyn.

Baijerin Kemptenissä päämajaansa pitävä tuning-firma asentaa sporttisen luksussedanin veekasiin uuden moottorinohjaussoftan, joka nostaa huipputehon peräti 700 heppaan. Maksimivääntö nousee puolestaan 880 newtoniin, eli lukemat alkavat olla jo superautoluokkaa. Samaa voidaan sanoa ABT:n virittämän S8:n kiihtyvyydestä, koska yli 2,3 tonnin painoinen möhkäle tykittää satasen nopeuteen ainoastaan 3,4 sekunnissa. Lisäksi rajoitin katkaisee menon vasta 270 km/h:n nopeudessa, jos ABT:n softalla varustettuun S8:aan on ruksittu tehtaalta hiilikuitukeraamiset jarrut.

ABT Sportslinen luomukset ovat välillä olleet varsin villin näköisiä, mutta S8:n kohdalla arvokas tyyli on haluttu säilyttää. Niinpä korin ainoa lisäys on takaluukun kanteen integroitu hillitty spoilerilippa, joka on valmistettu hiilikuidusta. Lisäksi ABT tarjoa tähänkin autoon omia vanteitaan, jotka tunnetaan GR- ja FR-nimillä. Kiekkojen koko on joko 20 tai 21 tuumaa, ja kuvissa esiintyvän auton alle on pultattu FR-designia edustavat vanteet 21-tuumaisina. Niissä on hyödynnetty klassista viisipuolaista tyyliä. Kiekkojen sisäosat ovat mustat, kun taas pinta on kiillotettua alumiinia.

Suosittelemme

Hillitty linja jatkuu myös sisustassa, koska ABT on päättänyt asentaa autoon ainoastaan oman starttinappulansa sekä vaihteenvalitsimen kuoren. Tuning-palikoiden hintaa ei vielä kerrota, mutta todennäköisesti jo pelkkä ABT:n moottorinohjaussofta maksaa S8:aan enemmän kuin VW-konsernin tavallisempiin tuotoksiin.

LähdeCarscoops

1 KOMMENTTI

  1. Hieno auto ja kovia suoritusarvoja.
    Jos nuo lisätehot saa pelkällä softamuutoksilla, niin varmasti supisuomalainen Harinen saa myös softamuutoksilla koneesta irti samat tehot. Ja saa enemmänkin, jos myös rautaa vaihdetaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Hyvää syntymäpäivää Rättäri – Citroën 2 CV täyttää 75 vuotta

Kaikkein ikonisimpiin automalleihin kuuluva Rättisitikka, eli virallisemmin Citroën 2 CV on ehtinyt jo 75 vuoden ikään. Citroën juhlistaa merkkipaalua omassa museossaan järjestettävän erikoisnäyttelyn avulla.

Polestar 3:n muotoilija kritisoi perunan muotoisia sähköautoja – ulkonäköä ei pitäisi uhrata aerodynamiikan alttarilla

Monet sähköautot ovat perinnetietoisten silmään vähintäänkin kummallisen näköisiä. Osittain tämä johtuu uutta teknologiaa korostavasta erikoisuudentavoittelusta, mutta tärkeämpi syy löytyy pyrkimyksestä mahdollisimman pieneen ilmanvastukseen.

Skoda on tehnyt jo kolme miljoonaa katumaasturia – jatkoa seuraa muutaman viikon päästä esiteltävän uuden Kodiaqin myötä

Skoda on parhaillaan juhlatunnelmissa. SUV-luokan autot muodostavat tätä nykyä merkittävän osan tšekkimerkinkin myynnistä, ja Skodan tuotantolinjoilta putkahti juuri ulos kolmen miljoonan valmistetun katumaasturin rajapyykin rikkonut yksilö.

Tyyliniekan uusimmat