Edes purettu Lamborghini Countach ei ole halpa – tästä yksilöstä odotetaan huutokaupassa jopa 200 000 euron summaa

Takavuosina jopa Lamborghini Countacheja pystyi ostamaan suhteellisen edullisesti. 20 vuotta sitten täysin kunnossa olevan levikkeettömän 1970-luvun yksilön saattoi joillakin markkinoilla saada alle 50 000 eurolla, eli uuden pikkusportin hinnalla.

Nuo ajat ovat kuitenkin jääneet kauas taakse. Tätä nykyä alkupään Countacheista joutuu pulittamaan noin miljoona euroa, ja suunta saattaa olla jopa ylöspäin äskettäin esitellyn Lamborghinin oman retrotulkinnan myötä. Jos hieman myöhempi levikkeillä höystetty versio kelpaa, nyt tarjolla olisi muihin Countacheihin verrattuna jopa edullinen yksilö. Sen ajokuntoon saattaminen vaatii kuitenkin melkoisesti työtä.

Historics in the UK -sivuston kautta myöhemmin tässä kuussa huutokaupattava yksilö on vuoden 1982 5000S, joka tunnetaan myös 500S-nimellä. 1980-luvun alussa esitelty Countach-malli yhdisti jo 1970-luvun lopulla esitellyt Pirellin P7 -renkaat ja niiden mukana tulleet lokasuojanlevitykset isompaan 4,8-litraiseen V12:een. Huutokauppaan tuleva Lamborghini on ollut nykyisen omistajansa hallussa jo vuodesta 2000, ja se on nähnyt huomattavasti parempiakin päiviä.

Auto on komeillut esimerkiksi ”The Spirit of the Bull” -nimisen Lambo-kirjan kannessa, ja lisäksi se on esiintynyt brittiläisessä Fifth Gear -TV-show’ssa. Countach on saanut moottoriremontin sekä uuden kytkimen Lontoon merkkihuollossa vuonna 2004, ja alusta sekä jousitus on käyty läpi kahden seuraavan vuoden aikana. Vuonna 2008 superauto purettiin maalausta ja uutta verhoilua varten, mutta valitettavasti työstä vastannut firma lopetti toimintansa. Niinpä Countach päätyi purettuna varastoon, jossa se on lojunut viime aikoihin asti.

Suosittelemme

Myyjän mukaan kaikki osat ovat tallella bumerangin muotoista takaspoileria myöten, ja tuulilasi on upouusi. Toivottavasti tämä koskee myös kaikkia pikkunippeleitä ja kiinnikkeitä, koska nekään eivät ole varmasti halpoja Countachin kohdalla. Osaavan tekijän käsissä homma voi kuitenkin kannattaa, koska projektin hinnan arvellaan nousevan huutokaupassa 170 000 – 210 000 euron tasolle. Vastaava täysin toimiva yksilö maksaisi 250 000 – 370 000 euroa, joten itse tekemällä säästäisi tässäkin tapauksessa. Uusi retro-Countach maksaisi puolestaan jo reilut kaksi miljoonaa euroa, joten siihen verrattuna mikä tahansa kasariyksilö on edullinen.

LähdeCarscoops

Lue lisää