Downsizingia vain moottorin koossa – uusi Mercedes-AMG C 63 saa 670-heppaisen hybridinelosen

Mercedes-Benz C 63 AMG:n ensimmäisessä sukupolvessa oli vielä 6,2-litrainen vaparikasi. Siitä edettiin nelilitraiseen tuplaturbokasiin, mutta sekin on pian historiaa.

Uuden C-luokan pohjalta tehtävä C 63 antaa vielä odottaa itseään, mutta Mercedes toi sentään lähes tuotantovalmiin prototyypin kaiken kansan nähtäville viime viikonloppuna järjestetyn Nürburgringin 24 tunnin kisan yhteydessä. Ulkoisesti C 63 jatkaa tutulla linjalla, eli reseptiin kuuluvat pullistetut etulokasuojat, isommilla ilmanottoaukoilla sekä Panamericana-maskilla varustettu keula sekä diffuusorin reunustamat neljä putkenpäätä perässä.

Sporttiherkuista huolimatta Mersun tyyli on huomattavasti hillitympää kuin pahimpiin kilpailijoihin kuuluvassa BMW M3:ssa. Teholukeman osalta baijerilainen jää kuitenkin AMG:n taakse, koska uuden C 63:n voimalinja luovuttaa brittiläiselle Autocarille kerrottujen tietojen mukaan peräti 670 hevosvoiman kokonaistehon. Maksimivääntöäkin riittää hybriditekniikan ansiosta 750 newtonmetrin verran.

Soundien osalta tulee kuitenkin väistämättä takapakkia, koska seuraavan C 63:n polttomoottorina toimii esimerkiksi A 45:stä tuttu kaksilitrainen turbonelonen. C 63:ssa M139-koodilla tunnettu voimanlähde asennetaan nokalle pitkittäin, ja teholukema kasvaa 470 hevosvoiman tuntumaan. Lisäpotkua saadaan vielä taka-akselille asennetusta sähkömoottorista, joka luovuttaa noin 200 heppaa.

Tämän hybridiratkaisun lisäksi autoon tulee kuulemma vielä kuusisylinteristen 53-mallien kaltaista mietoa hybriditekniikkaa 48 voltin sähköjärjestelmän ja starttigeneraattorin myötä. Voimansiirrosta vastaa yhdeksänpykäläinen momentinmuunninautomaatti, ja C 63 saa myös nelivedon ensimmäistä kertaa historiansa aikana. Vaikka auton kuorissa on hyvin monimutkaista hybriditeknologiaa, voimalinjan painon pitäisi jäädä vanhaa veekasia pienemmäksi ja painopisteenkin samalla madaltua.

Suosittelemme

Uuden C 63:n virallista esittelyä odotetaan lähiviikkoina tai -kuukausina. Sedanin lisäksi tarjolle tulee tuttuun tyyliin farmari, mutta niitä ennen Mercedes-AMG lanseeraa valikoimansa huipulle vielä F1-tekniikkaa hyödyntävän One-hyperauton.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat