Takavuosina Jaguarin pitkän konepellin alla hyrisi vähintään kuusisylinterinen rivimoottori, mutta ajat ovat muuttuneet Isossa-Britanniassakin. Kissamerkin aloitusmallina palvelee tätä nykyä etuvetopohjainen katumaasturi, jossa on viimeisimmän faceliftin myötä parhaimmillaan tai pahimmillaan vain kolme pyttyä.
Jaguarin SUV-valikoiman pienintä päätä edustava E-Pace sai mallivuoden 2021 kunniaksi kasvojenkohotuksen, jonka erottaminen aiemmasta mallista vaatii todellisen asiantuntijan. Autossa on kuitenkin uusi etupuskuri ja ”timanttikoristeltu” maski. Lisäksi E-Pacen nokalla tuikkivat tuoreet ledivalot, joissa on kahden J-kirjaimen muotoinen päiväajovalonauha muistutukseksi auton merkistä. Leditakavaloissakin on uutta grafiikkaa täyssähköisen I-Pacen hengessä, ja takapuskuria on viilattu aiempaa sporttisemmaksi. Bensanelosella varustetuissa malleissa on kromatut tuplaputkenpäät, kun taas dieselin ja pistokehybridin tunnistaa neliskanttisista pakoputkenpäistä.
Sisustastakin on yritetty tehdä entistä premium-henkisempi. Tietoviihdejärjestelmän ruutuna palvelee kaartuvasta lasista valmistettu 11,4-tuumainen näyttö, ja itse systeemi on Jaguarin uusin Pivi Pro. Valikkorakennetta on pyritty yksinkertaistamaan, ja uudistuksiin lukeutuvat myös mm. 15 watin langaton laturi älypuhelimille sekä tuore ratti. Lisäksi ohjaamosta pitäisi löytyä entistä enemmän pehmeitä materiaaleja ja metallikoristeita. Mukavuutta on puolestaan pyritty kohentamaan etuakseliston uusilla kiinnityspisteillä, joiden pitäisi vähentää värinöitä.
Suosittelemme
Faceliftin tärkein anti piilee kuitenkin konepellin alla. Faceliftattu E-Pace on nimittäin historian ensimmäinen Jaguar, johon saa kolmisylinterisen bensakoneen. Aloitusmallia vauhdittavan kolmipytyn 1,5 litran iskutilavuudesta irrotetaan 160 hevosvoiman teho, ja pakettiin kuuluu etuvedon lisäksi myös mietoa hybriditekniikkaa. Lisäksi kolmisylinterinen voimanlähde palvelee P300e-nimisessä pistokehybridissä taka-akselilla sijaitsevan 80-kilowattisen sähkömoottorin kaverina. Tällöin kokonaistehoa on jo 309 heppaa, ja hybridi etenee 15 kWh:n akkunsa turvin parhaimmillaan 65 kilometrin päähän pelkän sähkön voimin.
Tarjolla on myös D165-niminen etuvetodiesel kuusipykäläisellä manuaalilla. Tämä on malliston ainoa versio, jonka saa ilman mietoa hybriditeknologiaa. Tehokkaampana dieselinä palvelee puolestaan 204-hevosvoimainen kaksilitrainen voimanlähde. Bensapuolella P300 Sportia vauhdittaa 300-heppainen bensaturbo, ja sen alle sijoittuvat vielä saman padan 249- sekä 200-hevosvoimaiset versiot.
Neloskoneella vauhditettujen mallien voimansiirrosta vastaa ZF:n yhdeksänpykäläinen automaatti, kun taas kolmipytyissä tyydytään kahdeksanvaihteiseen laatikkoon. Aloitusmalleja lukuun ottamatta kaikissa E-Paceissa on neliveto, joka jakaa voimaa automaattisesti akselien välillä. Kuivalla pinnalla ja tasaisessa ajossa käytössä on pelkästään etuveto kulutuksen pienentämiseksi. Ainoastaan P300 Sportissa on jatkuva neliveto, joka osaa jakaa 400 newtonmetrin vääntöä myös takapyörien välillä.
Faceliftattua E-Pacea odottavien täytyy malttaa mielensä vielä jonkin aikaa, koska myynti alkaa vasta ensi keväänä. Myös Suomeen tulevat versiot ja niiden hinnat selviävät myöhemmin.