Donitsit onnistuvat myös Volvo V70:llä – auto täytyy vain sahata kahtia sitä ennen

Donitsit maistuvat usein herkullisilta suun kautta nautittuna, mutta niissä on oma viehätyksensä myös auton ratin takana. Tällöin tarkoitetaan tosin asfalttiin tehon voimalla piirrettäviä mustia rinkuloita. Ne onnistuvat parhaiten tarpeeksi tehokkailla takavetoisilla, mutta toki myös nelipyörädonitsit ovat mahdollisia, kun nelivetoisen auton pellin alla on tarpeeksi paukkuja.

Etuvetoisella pystyy sen sijaan piirtämään donitseja vain peruuttamalla, mikä näyttää parhaimmillaankin lähinnä säälittävältä. Etuvetoista perhefarmaria, kuten esimerkiksi Volvo V70:ää ei muutenkaan miellä kovin helposti donitsientekovälineeksi. TheHoonigans-kanavaa YouTubella ylläpitävät kaverit osoittivat kuitenkin, että myös Volvo pyörii latinankielisen nimensä mukaisesti varsin iloisesti, ja tämä tapahtuu jopa etuperin.

Autoa pitää tosin muokata todella rajusti sitä ennen. 2000-luvun alkupuolella valmistettu kartano-Volvo purettiin ensin kattavasti, minkä jälkeen se sahattiin näppärästi kahtia. Nämä vaiheet näytettiin V70:stä tehdyn videosarjan kahdessa ensimmäisessä osassa. Toisessa jaksossa entisellä kartanoautolla päästiin jo tekemään pieniä keulimisia.

Kolmannessa osassa Volvon etupenkkien taakse rakennettiin puolestaan runko siihen kiinnitettyjä ostoskärryn pyöriä varten. Nelosjaksossa katkaistulle farmarille tehtiin vielä pientä hienosäätöä, ja sitten autoa päästiinkin jo testaamaan kunnolla. Volvon puolikas pyöri kärrynpyöriensä varassa niin hurjaa vauhtia ja niin pieniä ympyröitä, että osa matkustajista alkoi voida jo pahoin.

Etuvetoisesta V70:stä ei siis saa donitsikonetta ihan pienellä vaivalla, mutta ainakin tämä projekti osoitti, että sekin on mahdollista. Emme kuitenkaan suosittele vanhojen kartano-Volvojen katkaisemista parin minuutin huvin vuoksi, koska sama onnistuu vieläkin halvemmilla etuvetoautoilla, takavetoisista puhumattakaan.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat