Dacia esittelee Pariisin autonäyttelyssä ensimmäisen hybridinsä Joggerin pohjalta – myös Dusterista lanseerataan uusi erikoismalli

Renaultin budjettibrändinä toimiva Dacia on pikapuoliin avautuvassa Pariisin autonäyttelyssä kuin kotikentällään, joten esillä on reilusti uutuuksia. Maastohenkisen Manifesto-sähkökonseptin, Joggerin camping-varustuksen ja uuden logon lisäksi Pariisissa paljastetaan Joggerin hybridiversio sekä Duster “Mat Edition”.

Dacian ensimmäisen sähköistetyn tuotantomallin voimanlähde saa Hybrid 140 -nimen, joka viittaa 140 hevosvoiman teholukemaan. Voimalinja napataan suoraan Renaultin hyllystä, josta löytyy tämäntehoinen mieto hybridi sekä täyshybridi. Ensin mainitussa hyödynnetään 1,3-litraista TCe-konetta 12 voltin hybridijärjestelmän parina, kun taas jälkimmäinen on Clio ja Captur E-Tech Hybridissä käytettävä voimalinja, joka koostuu 1,6-litraisesta bensakoneesta kahden sähkömoottorin kanssa.

Dacia ei ole vielä kertonut, kumpi vaihtoehto tulee Joggerin pellin alle. Budjettibrändille sopisi paremmin mieto hybridi, joka ei nosta kustannuksia liiaksi. Jogger Hybrid 140:n myynti alkaa joka tapauksessa ensi vuonna, ja ensimmäiset asiakasautot luvataan toimittaa keväällä 2023. Joggerin jälkeen sama voimalinja löytänee tiensä Dacian muihin malleihin, kuten seuraavan sukupolven Dusteriin.

Nykyisen Dusterin valikoimaa piristetään Pariisissa esiteltävässä Mat Editionilla, josta ei ole julkaistu vielä kuvia. Auto saa kuulemma eksklusiivisen ulkovärin, ja kaikki varusteet ovat vakiona. Pellin allakin on malliston tehokkain vaihtoehto, eli 150 hevosvoimaa tuottava 1,3 litrainen TCe-bensaturbo EDC-automaattivaihteiston parina.

Suosittelemme

Duster sai äskettäin uudistetun maskin, jossa komeilee Dacian uusi ”DC”-logo. Lisäksi tarjolla on tuore Dusty Grey -niminen harmaa, joka saa kontrastia Monolith Grey -sävyisistä tehosteista. Pariisissa on nähtävillä autojen lisäksi myös Dacian uusia oheistuotteita, joita mainostetaan erityisen ympäristöystävällisiksi. Niinpä brändin logolla varustetut reput, pullot, lippikset ja sadetakit on tehty kierrätetyistä ja kestävistä materiaaleista, jotka heijastavat kuulemma myös Dacian arvoja, joita ovat yksinkertaisuus, kestävyys sekä aitous.

LähdeCarscoops

Lue lisää