Cupra UrbanRebel kertoo tulevasta sähköpikkuautosta – tuotantomallista tulee kuitenkin huomattavasti vähemmän villin näköinen

VW-konserni on parhaillaan kehittämässä täyssähköisiä pikkuautoja MEB-perusrakenteensa pohjalta Volkswagen e-upin ja sen sisarmallien seuraajiksi. Yksi uusista tulokkaista on Cupran sähköinen aloitusmalli, josta annetaan esimakua lähipäivinä avautuvassa Münchenin autonäyttelyssä.

Siellä esiteltävä konsepti on nimeltään UrbanRebel. Nimi kertoo hyvin auton tyylistä, joka on todella villiä ja lähellä esimerkiksi WRC-sarjan ralliautoja. Etupuskurin isot ilmanottoaukot, massiivinen takasiipi ja takapuskurin alle sovitettu diffuusori menevät tutkielman erikoisuudentavoittelun piikkiin, ja sama koskee myös pistemäisillä tehosteilla höystettyä kameleonttityylistä väriä sekä kisahenkisiä vanteita.

Kilpa-automaisten koristeiden alla piilee kuitenkin Cupran tuleva sähköpikkuauto, jota odotellaan markkinoille vuonna 2025. Maskiton keula ja etulokasuojista kohti C-pilareita kohoava taitos edustavat muotokieltä, jota nähtiin jo Cupran kahden vuoden takaisessa Tavascan-konseptissa. Sama koskee myös ”leijuvan” tyylisiä A-pilareita, jotka on piilotettu lasien alle. Konsepti on kaksiovinen, mutta tuotantomalli lienee käytännöllisyyden ehdoilla neliovinen.

Tutkielman takavalot koostuvat takasiipeen integroidusta ohuesta ledinauhasta, ja myös keskellä perää komeileva Cupan logo on valaistu. Nämä jäänevät konseptin show-meiningiksi, mutta koko perän halkaiseva ledinauha löytynee tuotantoautonkin peräpeilistä. Tutkielman sähkövoimanlähde tuottaa Cupran mukaan jatkuvasti 335 heppaa, mutta lyhyeksi ajaksi käyttöön saa myös 429 hevosvoimaa. Näillä eväillä satasen nopeus pitäisi saavuttaa 3,2 sekunnissa.

Suosittelemme

Vastaavista lukemista saadaan vain haaveilla tuotantomallissa, jonka pitäisi kuulua markkinoiden edullisimpien sähköautojen joukkoon. Volkswagen on ottanut tavoitteekseen noin 20 000 euron lähtöhinnan, minkä pitäisi mahdollistua edullisempien litiumfosfaattiakkujen myötä. Seatin ja Cupran tehtaalla Martorellissa lähellä Barcelonaa aiotaan valmistaa yli puoli miljoonaa sähköautoa VW-konsernin eri brändeiltä. Se jää kuitenkin nähtäväksi, kuinka Seatin brändin alla myytävä sähköpikkuauto asemoidaan Cupran tulkintaan verrattuna.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat