Cristiano Ronaldo sai uuden lelun 35-vuotislahjaksi – tyttöystävä osti tähtifutarille 900-heppaisella V12:lla varustetun Brabuksen G-luokan

Maailman parhaimmilla jalkapalloilijoilla on useimmiten sen verran paksu lompakko, että huippukalliiden autojen keräileminenkään ei ole mikään ongelma. Tällä saralla ovat kunnostautuneet monet futarit, mutta yksi komeimmista kokoelmista lienee Juventus Torinossa tällä hetkellä pelaavalla Cristiano Ronaldolla. Tähtihyökkääjä on tullut tunnetuksi esimerkiksi innokkaana Bugatti-fanina, jonka tallista löytyy hieman vanhemman Veyronin lisäksi pari vuotta sitten luovutettu Chiron.

Miehen alla on nähty myös mm. pari Lamborghini Aventadoria, Rolls Roycen upouusi Cullinan-katumaasturi, McLarenin supernopea Senna-katukilpuri, Ferrari F12 TDF, Porsche 911 Turbo ja erilaisia AMG-Mersuja. Kokoelman edullisinta päätä on puolestaan edustanut avokattoinen Chevrolet Camaro SS, jolla Ronaldo on bongattu ajelulla jälkikasvunsa kanssa. Nyt portugalilaistähden kalusto kasvoi jälleen yhdellä autolla, kun Ronaldon tyttöystävä antoi miehelle todella muhkean lahjan futarin 35-vuotissynttäreiden kunniaksi.

Happy Birthday -laulun sävelin luovutettu lahja lienee Ronaldon mieleen ainakin Instagramissa julkaistun videon perusteella. Tämä ei ole mikään ihme, koska espanjalaismalli Georgina Rodriguez ei tyytynyt ihan mihinkä tahansa autoon synttärilahjaa valitessaan. Ronaldon tyttöystävä päätyi nimittäin Brabus G V12 900 -nimellä tunnettuun maasturihirviöön, joka on tehty uusimman G-luokan Mersun pohjalta.

Brabuksen rakentama kaksitoistasylinterinen G-luokka on todella harvinainen näky, koska niitä valmistetaan vain 10 kappaletta. Luomuksen hintalapussa lukee vähintään 720 000 euron summa, minkä vastapainoksi saa mallimerkinnän kertoman määrän hevosia pellin alle. 900 heppaa irrotetaan Mercedes S 600 L:stä lainatusta tupla-ahdetusta V12:sta, jonka iskutilavuuden Brabus poraa kuudesta litrasta 6,3 litraan. Vääntöä mylly kirnuaisi peräti 1500 newtonmetriä, mutta pitkäaikaisen kestävyyden takaamiseksi lukema on rajattu hieman maanläheisempään 1200 newtonin lukemaan.

G-Mersu lienee aerodynamiikaltaan ladon tasoa, ja autolla riittää massaakin vähintään kiitettävästi. Tästä huolimatta Ronaldon uusimman lelun pitäisi pinkaista nollasta sataan vain 3,8 sekunnissa ja yltää 280 km/h:n huippuihin. Tehokkain tehdasversio, eli ”vain” tuplaturbokasilla ryyditetty Mercedes-AMG G 63 jää ainakin tässä suhteessa kirkkaasti Brabuksen luomuksen taakse. G 63 kiihtyy nimittäin 585 hevosvoiman ja 850 newtonin voimin 4,5 sekunnissa nollasta sataan, ja meno päättyy sähköisesti rajoitettuna jo 220 km/h:n kohdalla.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Tappaja-auto Christine esitteli korinsa muotoja Järvenpään Autoshowssa

Viime viikonloppuna nähtiin murhanhimoinen siipikaunotar jenkkiautopainotteisessa autonäyttelyssä, jossa paikalla oli myös muita tunnettuja elokuva-autoja.

Pieni voi olla kaunista – Järvenpään Auto Show päätti tasokkaasti harrastekauden

Vielä ennen koronavuosia monen autoharrastajan kausi päättyi syys-lokakuun vaihteessa Lahdessa järjestetyn Jenkkiautonäyttelyn ja X-treme Car Show’n merkeissä. Koronatauon jälkeen Jenkkiautonäyttely pidettiin pienimuotoisemmissa puitteissa Järvenpään Aino Areenalla, ja tänä vuonna jatkettiin samalla paikalla.

Toyotan taskuraketti saa lisää tehoa ja valinnaisen automaattivaihteiston – faceliftatun GR Yariksen esittelyä odotetaan jo lähikuukausina

Toyotan maine on varsin kaukana ajajan autosta, vaikka japanilaismerkin valikoimaan on vuosien saatossa kuulunut myös hienoja sporttimalleja. Viime vuosina Toyotan imago on autoentusiastien keskuudessa kohonnut erityisesti GR Yariksen ansiosta, joka on yksi nykyajan hauskimpia hot hatcheja.

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Tyyliniekan uusimmat