Corvette täyttää pian 70 vuotta – juhlan kunniaksi uusi Z06 toimii Indianapolis 500:n turva-autona

Amerikan ykkösurheiluauto, eli Chevrolet Corvette tulee ensi vuonna 70 vuoden ikään. Juhlintaan otetaan varaslähtö jo toukokuun lopulla ajettavassa legendaarisessa Indianapolis 500:ssa, jonka turva-autona saa kunnian toimia uuden Corvette Z06:n 70-vuotisjuhlamalli.

Toukokuun 29. ajettavassa 500 mailin ovaalikisassa Vetten ratin taakse hyppää Sarah Fisher, joka kilpaili itse aiemmin IndyCar-sarjassa. Hän osallistui myös Indy 500:aan yhdeksän kertaa vuosina 2000-2010, ja kuljettajanuransa jälkeen vauhdikas amerikkalaisnainen on toiminut kilpatallin omistajana. Indianapolis Motor Speedwayn puheenjohtaja J. Douglas Boles ylistääkin, kuinka sopiva valinta Fisher on turva-auton kuskiksi.

Turva-autona toimivaa Corvettea on höystetty lisävarustelistalta löytyvällä Z07 Performance Packagella, joka tuo mukanaan ison hiilikuituisen takasiiven, downforcea kasvattavia aerodynamiikkaosia, hiilikuitukeraamiset jarrut ja monia muita komponentteja. Corvette Z06 on maalattu kolmikerroksisella helmiäisvalkoisella, joka saa kontrastia punamustista raidoista.

Turva-auton erikoisuuksiin kuuluvat myös Edge Red -väriset jarrusatulat, ulkokuoren 70th Anniversary Edition -merkit, punaraitainen etusplitteri sekä juhlamallin logot penkeissä, ohjauspyörässä ja kynnyslistoissa. Vaikka Corvette Z06 ei yllä ihan indy-formuloiden kyytiin, voimasta ei ole pulaa. Keskimoottorisporttia vauhdittaa nimittäin 180 asteen kampiakselilla varustettu 5,5-litrainen vaparikasi, joka tuottaa 670 Amerikan hevosvoimaa. Tämän lukeman myötä mylly on sarjatuotantoautojen historian tehokkain vapaasti hengittävä V8.

Suosittelemme

Chevroletilla on rutkasti kokemusta Indianapolisin turva-autona toimimisesta, koska tämä vuosi on jo merkin 33. kerta radalla kilpurien edessä. Vetten takana on myöskin 33 kilpuria muutaman viikon päästä ajettavassa kisassa.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat