Concours d’Elegance – Suomen tyylikkäin autotapahtuma

Jo 19. kerran Turun Kakskerrassa Harjattulan kartanolla 14.6. pidetty Concours d’Elegance -klassikkoautotapahtuma on yksi Suomen tyylikkäimmistä, ellei jopa tyylikkäin autotapahtuma. Sateesta huolimatta ihmisiä oli paikalla runsaasti ja kartanon nurmikolla oli nähtävillä sekä vanhoja upeasti entisöityjä klassikoita että uudempaa polvea edustavia superautoja.

Tapahtuma alkoi jo lauantaina 14.6. ohjatulla siirtymisellä Helsingistä Turkuun, jossa Pinellan ja Vanhan suurtorin ympäristö täyttyi iltapäivästä upeilla Jaguareilla, Porscheilla sekä muilla harvinaisemmilla autoilla.

Juhlavuotta viettävä Lancia oli suuren kansainvälisen osallistujamäärän ansiosta upeasti edustettuna. Muita merkkipäiväsankareita olivat muun muassa MGA sekä Lotus Esprit. Mukana oli myös uudempia autoja, kuten upea Pantera, Lamborghini Aventador, Mercedes SL 65 AMG, Mercedes-AMG GT, uusi Audi Q7 sekä jokunen Ferrari.

Concours-d-Elegance-10

Concours-d-Elegance-12 Concours-d-Elegance-14 Concours-d-Elegance-08 Concours-d-Elegance-06 Concours-d-Elegance-02 Concours-d-Elegance-09

Concours-d-Elegance-voittaja
Kisan kokonaisvoittajaksi selvisi ruotsalainen Per Edvardssonin upea punainen Lancia Aurelia B20 ser 6 vuodelta 1958.

Kuvat: Tuukka Simonen

Lue lisää