Citroën julkaisi ensimmäisen tiiserikuvan alle 25 000 euron sähköautostaan – uusi Ë-C3 esitellään lokakuussa

Citroën lanseeraa pikapuoliin C3:n uuden sukupolven, jota saa heti kärkeen myös täyssähköisenä. Tuleva Ë-C3 on ranskalaismerkin malliston edullisin sähköauto, jos mopoautojen luokkaan kuuluvaa Amia ei oteta lukuun.

Citroën on jo esitellyt Intian ja Etelä-Amerikan markkinoille tarkoitetun uuden C3:n, mutta Euroopan markkinoita varten kehitetty C3 on aivan eri auto. Siitä julkaistiin nyt ensimmäinen tiiserikuva, josta erottuvat lähinnä ledivalojen ääriviivat ja nokalla komeileva ranskalaismerkin uusi logo. Se nähtiin ensimmäistä kertaa Oli-nimisessä konseptissa, josta uusi C3 on kuulemma saanut muitakin vaikutteita muotoiluunsa.

Kuva: Citroën

Niitä löytyy ainakin keulan ledivaloista, mutta muut linjat selviävät vasta lokakuussa jolloin auto esitellään virallisesti. Uudesta C3:sta tulee todennäköisesti edeltäjäänsä crossover-henkisempi, vaikka kysessä ei olekaan mikään katumaasturi. Pikkuautojen B-segmenttiin sijoittuva uutuus tehdään Stellantis-konsernin CMP-nimiselle perusrakenteelle, joka sallii sekä sähköiset voimalinjat että polttomoottorit.

Citroënin tiiserikuvassa komeilee täyssähköinen Ë-C3, mutta myöhemmin valikoima täydentynee vielä ainakin miedolla hybridillä, jonka polttomoottorina toimii 1,2-litrainen bensakone. Sähkömallissa on puolestaan huhujen mukaan yksi sähkömoottori, jota saa 82- tai 109-hevosvoimaisena vaihtoehtona. Kiinalaisen Svoltin toimittamien akkupakettien kapasiteetti on puolestaan joko 40 tai 50 kWh, minkä pitäisi mahdollistaa parhaimmillaan yli 300 kilometrin toimintamatka.

Kuva: Stellantis

Citroën kertoi tiiserikuvan julkaisun yhteydessä myös Ë-C3:n lähtöhinnan. Se on kuulemma alle 25 000 euroa, mikä on samaa tasoa Renaultin tulevan sähkö-Vitosen ja Volkswagenin ID.2:n kanssa. Lisäksi Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on kertonut, että sähköistä C3:a pystyy liisaamaan Ranskan kotimarkkinoilla 100 euron kuukausimaksua vastaan. Vaikka auto tuodaan julkisuuteen jo lokakuussa, myynti käynnistyy vasta ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

LähdeCarscoops

Lue lisää