Chiron on Bugattin joulutervehdys – jopa 1500 heppaa ja 1500 newtonia!

Bugattin hyperauto Veyron ehti melkein kymmenen vuoden ikään ennen tuotannon lopettamista, ja seuraajamallia on kehitetty jo pitkään. Bugatti leikitteli ensin ajatuksella neliovisesta superautosta, mutta sitä enteillyt Galibier-konsepti ei päässyt koskaan tutkielmaa pidemmälle. Neliovinen Bugatti olisi kuulemma hämmentänyt merkin asiakkaita, ja niinpä panokset päätettiin suunnata Veyronin jalanjäljillä kulkevaan keskimoottoriseen hyperautoon.

Frankfurtin autonäyttelyssä syksyllä esitelty Vision GT -konseptiauto antoi jo esimakua Veyronin seuraajasta. Vision GT oli varsinaisesti Gran Turismo -peliä varten luotu virtuaalinen kilpuri, mutta siitä tehtiin myös pyörien päälle nostettu konsepti näyttely-yleisön ihasteltavaksi. Autossa oli liioitellun suuret spoilerit ja ilmanohjaimet, mutta Bugattin tulevan hyperauton perusmuodot erottuivat jo niiden alta. Muotoilu on huomattavasti aggressiivisempaa kuin Veyronissa, mitä tuiman näköiset etuvalot ja hieman McLaren P1:n tyylinen takapää korostavat.

Konseptiautoa selvästi muistuttava tuotantomallikin on jo ehditty bongata salavalokuvaajien linsseihin, ja nyt Bugatti vahvisti auton nimen. Kuten monet aavistelivat, tuleva hyperauto on nimeltään Chiron. Nimellä kunnioitetaan 1920- ja 1930-luvuilla Bugattin tehdaskilpureita ajanutta Louis Chironia, eli nimeämislogiikka on sama kuin Veyronin kohdalla. Myös Pierre Veyron oli kuuluisa kilpa-ajaja Bugattin loiston päivinä ennen toista maailmansotaa. Bugatti esitteli jo 1990-luvun lopulla Chiron-nimisen konseptin ennen uutta tulemistaan, ja nyt nimi otetaan tuotantomallissa käyttöön.

Bugatti kertoi myös, että Chiron paljastetaan kevättalvella Geneven autonäyttelyssä. Lopulliset teholukemat selviävät siis vasta silloin, mutta valistuneissa arvauksissa puhutaan 1500 hepan tehosta ja myöskin 1500 newtonin väännöstä. Veyronin Super Sport -huippuversiossa oli 1250 hevosvoimaa, eli pollet lisääntyvät mukavasti. Amerikkalaisen piensarjavalmistaja Hennesseyn Venom GT ehti jo viedä Veyronin valtikan maailman nopeimpana autona, mutta nyt Bugatti iskee takaisin. Huippunopeuden spekuloidaan olevan jopa 463 km/h, ja nollasta sataan pitäisi ehtiä tasan kahdessa sekunnissa! Moottorina on tuttuun tapaan neljällä turbolla terästetty W16, mutta Chironin ahtimista ainakin kaksi on sähköavusteisia. Lisäksi auton vaihteistoon on integroitu lisävoimaa tuottava sähkömoottori.

Veyronista piti pulittaa reilut miljoona euroa ilman veroja, mutta Chironin veroton hinta on peräti 2,2 miljoonaa euroa. Tästä huolimatta tilauksia on kuulemma tullut jo yli 100 kappaletta. Autoja on tarkoitus valmistaa alle 500 yksilöä, mutta niidenkin myynti ottanee aikansa. Puolta halvempaa Veyronia tehtiin nimittäin vain 450 kappaletta, ja niitä myytiin lähes 10 vuoden ajan.

 

Suosittelemme

Chiron_2

Aihepiirin uusimmat

Vippaa mulle Viitonen – Renaultin pikkuautoklassikko syntyy uudelleen sähköautona

Renault esitteli kolmisen vuotta sitten konseptin täyssähköisestä retrotyylisestä 5:stä. Tutkielma sai sen verran positiivisen vastaanoton, että tämänvuotisessa Geneven autonäyttelyssä ensi-iltansa saava tuotantomalli näyttää lähes identtiseltä konseptiauton kanssa.

Käytettyjen autojen hinnat lähestyvät Yhdysvalloissa jo pandemiaa edeltänyttä tasoa

Käytettyjen autojen markkinat ovat Yhdysvalloissa vahvassa syöksykierteessä, sillä hinnat ovat jatkaneet jyrkkää laskuaan vuoden 2024 alkupuolella. Yleinen hintataso ei ole kuitenkaan vielä saavuttanut pandemiaa edeltävää tasoa tavallista suuremman kysynnän vuoksi.

Tässä on VW-konsernin ensimmäinen täyssähköinen hot hatch – Cupra Born VZ tarjoilee yli 320 hevosvoimaa

Cupra Born on asemoitu Volkswagen ID.3:n sporttisemmaksi sisarmalliksi, mutta hot hatchin statukseen sähköauton voimavarat eivät ole vielä riittäneet. Asian pitäisi muuttua nyt esitellyn VZ:n myötä.

Talvitestissä Citroën C5 X

Citroën C5 X:n talvitesti piti sisällään 1500 kilometriä matka- ja nurkka-ajoa, talvisään eri olomuodoissa nollakelistä lähes 30 pakkasasteeseen.

Tyyliniekan uusimmat