Cadillacin 300 000 dollarin Celestiqiä voi joutua odottamaan 18 kuukautta

Nykyään autojen pitkät toimitusajat ovat pikemminkin sääntö, kuin poikkeus.

Cadillac Celestiq on alku sille, minkä kyseinen amerikkalainen luksusautobrändi toivoo olevan muutos tuotteidensa julkisessa imagossa. Cadillacin suunnalta on kuultu jo uutisia, että jos kaikki tiedossa olevat halukkaat laittavat auton tilaukseen, olisi Celestiq loppuunmyyty noin 18 kuukaudeksi. Tämä on melkoisen pitkä aika odotella jotain, josta asiakas on valmis maksamaan yli neljännes miljoonan euroissakin.

Celestiqin pääinsinööri Tony Roma kertoo, että tarkoitus on rakentaa noin kaksi autoa päivässä. Jokainen niistä on suurelta osin “käsin rakennettu”, ja Cadillac ei odota yhdenkään auton olevan täysin samanlainen sisaruksiinsa nähden. General Motors arvioi, että valmis ylellisyystuote kehittää noin 600 hevosvoimaa ja 866 Nm vääntömomenttia.

Näistä yksityiskohdista huolimatta monet ovat jo ehtineet miettiä, voisiko Cadillac todella myydä auton tällaiseen hintaan. Ilmeisesti tämä ei ole kuitenkaan ongelma, sillä Roma kertoo heillä olevan käsissään jo useita autosta kiinnostuneita potentiaalisia ostajia. ”Kiinnostuneita on itse asiassa jo paljon, paljon enemmän kuin pystymme rakentamaan autoja ensimmäisen vuoden, tai edes 18 kuukauden aikana.

Kuva: Cadillac.

On silti syytä muistaa, että “kiinnostuksensa osoittaneiden”, ja autonsa jo tilanneiden välillä on suuri ero. Vaikka autoon olisikin varaa, niin näillä kovimmilla Cadillac-faneillakin voi mieli vielä muuttua, kun on aika laittaa rahansa likoon. Cadillac ei ole vahvistanut tarkalleen, kuinka monta tilausta sillä on autostaan tässä vaiheessa.

Ne, jotka päätyvät hankkimaan Celestiqin autotalliinsa, arvostavat sen edistynyttä tekniikkaa. Autoista löytyvä viiden eri näytön kokoelma sisältää pari 12,6-tuuman takaistuinten näyttöä, sekä peräti 55-tuuman jättimäisen infotainment-näytön keskellä autoa. Katto on kokonaan lasipaneelia, jonka läpikuultamattomuutta voidaan muuttaa pelkällä napin painalluksella.

Suosittelemme

General Motors odottaa auton tulevan täyteen tuotantoon vuoden 2023 lopulla, ja toimitettavan omistajille pian sen jälkeen. Vaikka Cadillac päätyisi muuttamaan vain puolet tämän hetkisistä kiinnostuneista todellisiksi tilauksiksi, se todistaisi silti suurta mielenkiintoa Celestiqiä kohtaan. Tämä kaikki voisi tarkoittaa, että tuleva Escaladen sähköinen katumaasturi voitaisiin hinnoitella vielä tätäkin reilummalla kädellä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat