BMW:n uuteen 5-sarjaan saa jo M Performance -osia – sporttipalikoilla voi höystää myös i5-sähköversion

Uusi BMW 5-sarja ei ole ehtinyt vielä edes jälleenmyyjille, mutta autoon pystyy jo tilaamaan sporttihenkisiä M Performance -osia suoraan tehtaalta. Niitä tarjotaan sekä polttomoottori- että sähkömalleihin.

Moneen muuhun uuteen Bemariin verrattuna uusi Viitonen on suorastaan huomaamattoman näköinen, vaikka 5-sarjankin muotoilu on muuttunut sukupolvenvaihdoksessa entistä särmikkäämmäksi. Melko konservatiivisen oloisesta sedanista saa kuitenkin erottuvamman M Performancen höysteillä, ja tarjolla on myös ajettavuutta kohentavia komponentteja.

Kuva: BMW

Viitosen ulkonäköä voi viilata M Performancen lukuisilla hiilikutuosilla, joiden joukkoon kuuluvat esimerkiksi etusplitteri, sivuhelmat ja takaluukun reunaan tuleva spoilerilippa. Varsin aggressiivisen oloinen takapuskurin diffuusori on puolestaan tehty aramidikuidusta, ja myös antennin päälle tuleva ”hattu” on valmistettu samasta materiaalista. Tarjolla ovat lisäksi hiilikuituiset peilinkotelot ja ”päälle liimattava” M Performancen tankinluukku.

Kuva: BMW

M Performance -tyyliin ovat kuuluneet jo vuosikausia myös kyljen sekä sivuhelmojen mustat koristeraidat. Sellaiset saa uuteen 5-sarjaankin, mutta kuviot erottuisivat esimerkiksi valkoisessa autossa paremmin kuin mainoskuvien metallipunaisessa yksilössä. Saatavilla ovat lisäksi M Performance -teksteillä varustetut kynnyslistat joko alumiinisina tai hiilikuituisina. Sisustaa voi höystää myös lattiamatoilla, joihin on brodeerattu M Performancen logo.

Kuva: BMW

Yllä luetelluilla palikoilla on vaikutusta lähinnä ulkonäköön, mutta tarjolla on myös ajettavuuteen vaikuttavia M Performance -palikoita. 5-sarjan hidastuvuutta nopeassa ajossa voi kohentaa vakiota paremmilla jarruilla, jotka pitävät sisällään rei’itetyt ja uritetut levyt sekä kuusimäntäiset etujarrusatulat. Takasatulat ovat kylläkin vain yksimäntäiset, mutta erottuvuuden varmistaa jarrusatuloiden kirkkaanpunainen väri.

Kuva: BMW

Luonnollisesti saatavilla on myös M Performance -designia edustavia vanteita. Pienin vaihtoehto on 19-tuumainen Style 942M, joka on mattamustaksi maalattu Y-puolainen vanne. Tuumaa isompana saatavilla ovat kaksiväriset Style 939M -kiekot aerodynaamisella designilla, ja arvokkain vaihtoehto on 21-tuumainen Style 943M1. Monipuolaista vannetta saa joko kaksivärisenä tai mattaharmaana.

Kuva: BMW
Kuva: BMW
Kuva: BMW
LähdeCarscoops

Lue lisää