BMW:n uuteen 5-sarjaan saa jo M Performance -osia – sporttipalikoilla voi höystää myös i5-sähköversion

Uusi BMW 5-sarja ei ole ehtinyt vielä edes jälleenmyyjille, mutta autoon pystyy jo tilaamaan sporttihenkisiä M Performance -osia suoraan tehtaalta. Niitä tarjotaan sekä polttomoottori- että sähkömalleihin.

Moneen muuhun uuteen Bemariin verrattuna uusi Viitonen on suorastaan huomaamattoman näköinen, vaikka 5-sarjankin muotoilu on muuttunut sukupolvenvaihdoksessa entistä särmikkäämmäksi. Melko konservatiivisen oloisesta sedanista saa kuitenkin erottuvamman M Performancen höysteillä, ja tarjolla on myös ajettavuutta kohentavia komponentteja.

Kuva: BMW

Viitosen ulkonäköä voi viilata M Performancen lukuisilla hiilikutuosilla, joiden joukkoon kuuluvat esimerkiksi etusplitteri, sivuhelmat ja takaluukun reunaan tuleva spoilerilippa. Varsin aggressiivisen oloinen takapuskurin diffuusori on puolestaan tehty aramidikuidusta, ja myös antennin päälle tuleva ”hattu” on valmistettu samasta materiaalista. Tarjolla ovat lisäksi hiilikuituiset peilinkotelot ja ”päälle liimattava” M Performancen tankinluukku.

Kuva: BMW

M Performance -tyyliin ovat kuuluneet jo vuosikausia myös kyljen sekä sivuhelmojen mustat koristeraidat. Sellaiset saa uuteen 5-sarjaankin, mutta kuviot erottuisivat esimerkiksi valkoisessa autossa paremmin kuin mainoskuvien metallipunaisessa yksilössä. Saatavilla ovat lisäksi M Performance -teksteillä varustetut kynnyslistat joko alumiinisina tai hiilikuituisina. Sisustaa voi höystää myös lattiamatoilla, joihin on brodeerattu M Performancen logo.

Kuva: BMW

Yllä luetelluilla palikoilla on vaikutusta lähinnä ulkonäköön, mutta tarjolla on myös ajettavuuteen vaikuttavia M Performance -palikoita. 5-sarjan hidastuvuutta nopeassa ajossa voi kohentaa vakiota paremmilla jarruilla, jotka pitävät sisällään rei’itetyt ja uritetut levyt sekä kuusimäntäiset etujarrusatulat. Takasatulat ovat kylläkin vain yksimäntäiset, mutta erottuvuuden varmistaa jarrusatuloiden kirkkaanpunainen väri.

Kuva: BMW

Luonnollisesti saatavilla on myös M Performance -designia edustavia vanteita. Pienin vaihtoehto on 19-tuumainen Style 942M, joka on mattamustaksi maalattu Y-puolainen vanne. Tuumaa isompana saatavilla ovat kaksiväriset Style 939M -kiekot aerodynaamisella designilla, ja arvokkain vaihtoehto on 21-tuumainen Style 943M1. Monipuolaista vannetta saa joko kaksivärisenä tai mattaharmaana.

Kuva: BMW
Kuva: BMW
Kuva: BMW
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Turkin presidentti haluaisi Elon Muskin rakentavan Teslan tehtaan maahansa

Turkki haluaa olla Teslan seuraavan sähköajoneuvotehtaan loppusijoituspaikka, vaikka maa on jo ehtinyt luomaan oman sähköautobrändin.

ELegend EL1 driftaa kuin 1980-luvun B-ryhmän rallitykki – lähes 900 000 euron sähköauton esikuvana palvelee Audin pätkä-Quattro

Pari vuotta sitten julkisuuteen putkahteli luonnoskuvia ELegend EL1 -nimisestä sähköautosta, jonka oli tarkoitus toimia 1980-luvun Audi Sport Quattron modernina tulkintana. Monista vastaavista projekteista ei ole kuultu ensimmäisen lehdistötiedotteen jälkeen enää mitään, mutta ELegendin kohdalla asia on onneksi toisin.

Volkswagen esitteli yli 550-heppaisen sähkösedanin – ID.X Performance uhkaa kuitenkin jäädä pelkäksi tutkielmaksi

GTI-fanit häädettiin Itävallan Wörtherseen rannalta kestävän kehityksen nimissä, mutta Volkswagenin ID-sähkömallien omistajat saavat sentään kokoontua paikallisesti päästöttömästi Sveitsin Locarnossa. Tapaamisen kohokohta valmistajan puolelta oli varsin yllätyksellinen konseptiauto.

Tyyliniekan uusimmat