BMW:n “Tesla” on pian täällä – 530-hevosvoimainen Concept i4 esitellään Genevessä

BMW lähti mukaan sähköautobisnekseen todella hyvissä ajoin, kun lähinnä kaupunkikäyttöön suunniteltu i3 esiteltiin jo kohta seitsemän vuotta sitten. Sen jälkeen baijerilaisten into hiipui, mutta nyt täyssähköisiä uutuuksia on jälleen tulossa.

Niistä ensimmäisenä markkinoille ehtinee X3-katumaasturin täyssähköversio iX3, joka on jo aivan testausvaiheensa loppusuoralla. Baijerilaiset eivät kuitenkaan tyydy pelkkään SUV:hen, vaan myös coupé-henkistä sähköautoa havitteleville tulee oma vaihtoehtonsa. I4-nimen saava uutuus tehdään seuraavan sukupolven 4-sarjan Gran Coupén pohjalta, ja auto eroaa vain umpinaisen munuaismaskinsa ja muutamien muiden yksityiskohtiensa osalta polttomoottorisisaristaan.

Tesla Model 3:n ja Model S:n haastava tuotantomalli lanseerataan ensi vuonna, mutta autosta annetaan esimakua jo ensi viikolla avautuvassa Geneven autonäyttelyssä. Siellä nähdään Concept i4:ksi nimetty tutkielma, joka lienee hyvin lähellä lopullista tuotantoversiota. Konseptista nyt julkaistu tiiserivideo paljastaa jo luiskaperämallisen auton sivuprofiilin, mutta muita muotoiluyksityiskohtia joudutaan odottelemaan ensi viikkoon asti. Ainakin Bemarin uusimman linjan mukaiset jättimunuaiset nähdään myös Concept i4:n nokalla, mutta niiden umpinaisuus saattaa tehdä keulan ilmeestä astetta helpommin sulateltavan.

Baijerilaismerkin korulauseiden mukaan tutkielma yhdistää modernin ja sporttisen tyylikkään designin neliovisen Gran Coupén tilavuuteen ja käytännöllisyyteen. Parasta autossa lienee kuitenkin paikallisiin nollapäästöihin kykenevä tehokas sähkövoimalinja. Teholukemaksi ilmoitetaan peräti 530 heppaa, eli rutkasti enemmän kuin nykyisessä M3:ssa tai M4:ssä. Voima välitetään todennäköisesti kaikille neljälle pyörälle, koska satasen lukeman pitäisi olla taulussa noin neljässä sekunnissa. Huippunopeus jää puolestaan polttomoottorisisarille, mutta Concept i4:n luvataan kuitenkin yltävän kahdensadan paremmalle puolelle.

Sähkövoimalinja saa virtansa akkupaketilta, jonka painoksi ilmoitetaan noin 550 kiloa ja kapasiteetiksi 80 kWh. WLTP-syklin mukaisen toimintasäteen pitäisi olla 600 kilometrin luokkaa, ja akut saa 80-prosenttisesti täyteen noin 35 minuutissa. Kuuden minuutin pikalataus antaa puolestaan noin 100 kilometrin ajoon riittävän virtamäärän. Jäämme odottelemaan tutkielman esittelyä Genevessä ja ennen kaikkea sitä, toteutuvatko nämä arvot myös ensi vuodelle luvatussa tuotantomallissa.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat