BMW:n kuuma uutuus bongattiin videolle – tässä menee uusi 3-sarja

BMW:n 3-sarja on kuulunut baijerilaismerkin tärkeimpiin malleihin jo yli 40 vuoden ajan. E21-korikoodilla tunnettu ensimmäinen Kolmonen lanseerattiin vuonna 1975, ja tämänhetkinen F30 edustaa jo mallisarjan kuudetta sukupolvea. Se esiteltiin vuonna 2012, joten seuraajan aika alkaa olla pian käsillä. G20-koodilla nimettyä seuraavaa 3-sarjaa on testattu jo jonkin aikaa, ja nyt auton prototyyppi bongattiin Youtube-videolle.

Kolmosen lähes ikonisia mittasuhteita ei peukaloida liikaa seuraavassakaan sukupolvenvaihdoksessa. Niinpä etuylitys on jälleen sporttisen lyhyt ja nokka suhteellisen pitkä, millä korostetaan takavetoista perusrakennetta. Prototyypin naamiointi ei onnistu peittämään näitä perusasioita, ja sivuikkunalinjakin pysyy hyvin BMW-tyylisenä. Siinä käytetään jälleen kerran ns. Hofmeister-taitosta, joka on toiminut Bemareiden tavaramerkkinä jo vuosikymmenten ajan.

Auton nokalta erottuu sen sijaan enemmän uutta. Konepelti ulottuu munuaismaskiin asti, joten nykymallin konepellin etureunassa kulkeva sauma poistuu häiritsemästä linjoja. Lisäksi munuaiset muuttuvat huomattavasti leveämmiksi ja korkeammiksi 5- ja 7-sarjojen tyyliin. Etuvalot näyttävät olevan edeltäjän malliin munuaismaskissa kiinni, ja valojen muodot muuttuvat todennäköisesti hieman nykyistä pehmeämmiksi. Takavalot vaikuttaisivat puolestaan litistyvän ja leventyvän.

Vaikka 3-sarjan design muuttuu varsin hillitysti, auton perusrakenne on täysin uusi. G20-korimallin Kolmonen tehdään nimittäin CLAR-nimisen modulaarisen pohjalevyn varaan, jota hyödynnetään jo mm. 5- ja 7-sarjoissa. 3-sarjan ulkomitat säilynevät lähes ennallaan, mutta pidempi akseliväli parantaa erityisesti takamatkustajien jalkatiloja. Lisäksi painoa pudotetaan noin 40 kilolla paremman taloudellisuuden ja suorituskyvyn nimissä.

Sisustan muotoilussakaan ei tapahdu vallankumousta, mutta virtuaalisen mittariston ja viimeisimmän sukupolven tietoviihdejärjestelmän kaltaiset varusteet kertovat tekniikan kehittymisestä. Sama koskee myös voimanlähteitä. G20-koppaisesta 3-sarjasta tulee jopa täyssähköversio myöhemmin auton elinkaaren aikana, ja lisäksi myyntiin saadaan peräti kaksi pistokehybridimallia. Ne tottelevat 325e- ja 330e-nimiä. Huippuversiona palvelee tuttuun tyyliin tuplaturbokuutosella ladattu M3, ja sen alapuolelle lanseerataan M340i:ksi ristitty M Performance -malli.

Seuraavan Kolmosen testaus on edennyt jo sen verran pitkälle, että auto saatetaan esitellä vielä tämän vuoden loppupuolella. Myynti alkaa kuitenkin vasta vuonna 2019, ja Touring-farkkuversio seuraa pian perässä. Tämän jälkeen vuorossa on nykymallin tavoin 4-sarjan kaksiovinen coupé ja avo, mutta neliovisen Gran Coupén ja 3-sarjan GT:n kohtalosta ei ole vielä täyttä varmuutta. Autot ovat niin lähellä toisiaan, että ne saatetaan korvata yhdellä mallilla, jonka nimeksi voisi tulla 4-sarjan GT.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat