BMW:n ikoninen coupé tekee paluun – uusi 3.0 CSL esitellään vielä tämän vuoden aikana

BMW:n M-divisioona juhlii tänä vuonna puolen vuosisadan mittaista taivaltaan. Juhlan kunniaksi on jo esitelty monia uutuuksia ja erikoismalleja, mutta kaikkein odotetuin tulokas antaa vielä odottaa itseään.

Tähän mennessä M:n juhlavuosi on tuonut mukanaan M4 CSL:n sekä farmarikorisen M3 Touringin, ja M-valikoiman lippulaivaksi asettuvasta XM-katumaasturistakin on nähty jo tiiserikuvia. Baijerilaiset kertoivat kuitenkin Ison-Britannian Goodwood Festival of Speedissä M3 Touringin lanseerauksen yhteydessä, että loppuvuosi tuo vielä mukanaan todellisen erikoismallien erikoismallin. Paria päivää myöhemmin autosta julkaistiin myös ensimmäiset tiiserikuvat vielä markkinointihenkisen naamioteipin peitossa.

Uutuus saa nimekseen erittäin vahvojen huhujen mukaan 3.0 CSL, eli kyseessä on uudelleentulkinta 1970-luvun legendaarisesta coupésta, jonka Batmobileksi nimetty kisaversio dominoi aikansa ratakilpailuja. BMW esitteli aiheesta jo seitsemisen vuotta sitten BMW 3.0 CSL Hommage Conceptiksi ristityn tutkielman, joka kertoi miltä viiden vuosikymmenen takainen ikoni voisi näyttää nykypäivään tuotuna.

Niinpä lähikuukausina esiteltävän uutuuden designissa hyödynnetään konseptiautossa nähtyjä elementtejä. Autoa ei kuitenkaan lähdetä tekemään täysin tyhjästä, vaan lähtökohtana palvelee tuore M4 CSL. Näin esimerkiksi kokonaan uuden mallin vaatimia törmäystestejä ei tarvitse tehdä. Suurin osa koripaneeleista on kuitenkin yksilöllisiä, mutta muotoilun yksityiskohtia joudutaan vielä odottelemaan viralliseen esittelyyn saakka. Tiiserikuvista erottuu jo, että auto saa esikuvan kaltaiset levikkeet sekä spoilerit, ja maski on suorastaan yllättävän pieni baijerilaisten muihin viime aikojen uutuuksiin verrattuna.

Suosittelemme

Tekniikka vastaa mallinimeä, eli kulusta vastaa M4 CSL:n kolmilitrainen tuplaturbokuutonen. Teholukema nostetaan kuitenkin yli 600 hevosvoimaan, ja potku välitetään takapyörille ilmeisesti perinteisen kuusipykäläisen manuaalin kautta. Myös paino saattaa laskea jonkin verran jo valmiiksi kevennettyyn M4 CSL:ään verrattuna, ja alustan säädöt kelpaisivat radallekin.

Uusi 3.0 CSL jää vain harvojen herkuksi, koska autoa aiotaan valmistaa ainoastaan 50 yksilön erä. Harvinaisuuden varmistaa myös hinta, joka saattaa olla jopa 750 000 euron luokkaa ennen veroja.

LähdeCarscoops

1 KOMMENTTI

  1. Täys feikki. Pelkkä rahat pois hölmöiltä-malli, ei jatkoon. Pelkkä ylipainoinen muka-urheiluauto. Viimeinen oikea ämmä oli e30. Sen jälkeiset kaikki vain ylipainoisia plösöjä. Oikeassa urheiluautossa ei ole esim sähkölaseja tai penkkejä…. Lisää turhaa painoa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat