BMW:n hybridivalikoima täydentyy – uusi 545e xDrive yhdistää sähkömoottorin turbokuutoseen ja nelivetoon

BMW 530e on noussut Suomessakin mallisarjansa suosikiksi pistokehybriditeknologiansa ansiosta. Nyt se saa isoveljen, jossa ei tarvitse enää tyytyä nelisylinteriseen bensakoneeseen.

Uuden 545e xDriven polttomoottorina palvelee nimittäin parasta baijerilaista moottorinrakennustaitoa edustava suora kuutonen, jonka kolmen litran iskutilavuudesta houkutellaan TwinPower-markkinointinimellä tunnetun turbon ansiosta 286 hevosvoiman teholukema. Sähkömoottorista irtoaa vielä 109 hepan lisäpotku, jolloin kokonaisvoimavarat kirjataan 394 hevosvoiman ja 600 newtonmetrin arvoihin.

Voima välitetään kahdeksanpykäläisen Steptronic-automaatin kautta älykkääksi mainostetulle xDrive-nelivedolle. 545e xDriven luvataan pinkaisevan vain 4,7 sekunnissa nollasta sataan, kun taas huippunopeus on rajoitettu tuttuun saksalaistyyliin 250 km/h:n lukemaan. Kotimaan kamaralla pelkkä sähkövoimakin riittäisi auton kuljettamiseen. Sähkön turvin pääsee nimittäin parhaimmillaan 140 km/h:n vauhtia.

Sähköiseksi toimintasäteeksi kerrotaan puolestaan 54-57 km, ja virallinen keskikulutus on pistokehybriditekniikan ansiosta ainoastaan 2,1-2,4 litraa satasella. Ajomoodeja on tarjolla useita. Perusasetuksena palvelee Hybrid, joka vaihtelee tilanteen mukaan sähkö- ja polttomoottorin välillä. Jos kuski painaa Hybrid-nappia tuplasti, käyttöön tulee taloudellisuutta painottava Hybrid Eco Pro. Sport-moodissa tarjolla ovat kaikki 394 hevosta, ja autolla voi ajaa myös pelkän sähkön voimin.

Suosittelemme

Muiden sähköistettyjen Bemareiden tavoin 545e xDrive pitää keinotekoista ääntä auton käynnistyttyä jalankulkijoiden varoittamiseksi. Tässä tapauksessa ääni on kehitetty yhteistyössä Hans Zimmer -nimisen säveltäjän kanssa, joten tähänkin puoleen on panostettu premium-merkin statuksen mukaisesti. Lisäksi 545e xDrive hyödyntää BMW:n eDrive Zone -nimistä palvelua, joka osaa vaihtaa automaattisesti sähkövoimaan tiettyjen kaupunkien päästörajoitettuja keskustoja lähestyttäessä.

Jäämme odottelemaan tarkempia tietoja 545e xDriven myynnin aloitusajankohdasta ja hinnoista. Suomen päästöpohjaisen autoverotuksen ansiosta uutuus voi olla hyvinkin houkuttelevasti hinnoiteltu muihin saman teholuokan Bemareihin verrattuna.

LähdeCarscoops

Lue lisää