BMW XM:n tuotantomallin patenttikuvat putkahtivat julkisuuteen – hirviö ei ole juuri kaunistunut konseptista

BMW toi julkisuuteen vajaa vuosi sitten M-brändättyjen katumaasturien lippulaivaa enteilleen XM-konseptin, joka sai lievästi sanottuna ristiriitaisen vastaanoton. Tuotantomallin valmistus alkaa vielä tämän vuoden puolella, ja nyt siitä vuosivat julkisuuteen ensimmäiset patenttikuvat.

XM:n tuotantoversio on bongattu jo useaan kertaan salavalokuvaajien linsseille, mutta nyt sen muodot päästiin näkemään ensimmäistä kertaa ilman minkäänlaista naamiointia. Viimevuotinen tutkielma näytti kuin pyörien päälle nostetulta hirviöltä, ja myös tuotantoauton päämuodot seuraavat samoja latuja. Tarkemmin katsomalla huomaa kuitenkin, että moni yksityiskohta on muuttunut konseptiin verrattuna pykälää tai paria tavanomaisemmaksi.

Esimerkiksi kahdeksankulmainen munaismaski on edelleen iso, mutta se ei ole kuitenkaan ihan yhtä massiivinen kuin konseptin nokalla nähty ratkaisu. Maskia reunustavat XM-tutkielman ja esimerkiksi uuden 7-sarjan kaltaiset ”kaksikerroksiset” etuvalot, joiden alemmat elementit toimivat muotoilullisesti osana etupuskurin ilmanottoaukkoja.

XM:n tuotantomalli saa myös etupuskurin alareunan ilma-aukon keskelle ajoavustinjärjestelmien sensorisilmän, ja sivulta erottuvat hieman pyöreämuotoisemmiksi muuttuneet lokasuojien aukot. Lisäksi kyljen taitokseen piilotetut ovenkahvat ovat saaneet väistyä tavanomaisemman ratkaisun tieltä. Ikkunapintoihin integroitu musta A-pilarikin on historiaa, ja takavalot eivät ole enää yhtä nauhamaiset. Päällekkäisistä kulmikkaista pakoputkenpäistä pidetään tuotantoautossakin kiinni, mutta myös niiden muoto on muuttunut hieman sarjatuotannon ehdoilla.

Suosittelemme

BMW on kertonut jo aiemmin, että XM:n huippuversio saa pistokehybridivoimalinjan, jossa polttomoottorina toimii uusi bensakasi. Kokonaisvoimavarat kirjataan 653 hevosvoiman ja 800 newtonmetrin lukemiin, ja M xDrive -nelivetokin toimii hybriditekniikan ehdoilla. Möhkälemäisen crossoverin sporttisuutta yritetään korostaa esimerkiksi mukautuvan M Professional -jousituksen ja 48 voltin teknologiaa hyödyntävän sähkömekaanisen kallistuksenvaimennuksen myötä, kun taas vihreä omatunto yritetään saada tyytyväiseksi parhaimmillaan 80 kilometrin sähköisen toimintasäteen avulla.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat