BMW tykittää kunnolla – uudesta M8:sta tulee peräti kolme eri versiota

BMW herättää lähivuosina henkiin legendaarisen 8-sarjan, jonka alkuperäinen versio poistui tuotannosta jo kohta 20 vuotta sitten. Uusi Kasi toimii baijerilaisten mallistossa nykyisen 6-sarjan manttelinperijänä, jolloin mm. mukavat myyntiluvut saavuttanut Mersun S-luokan coupé pystytään haastamaan entistä paremmin.

Alkuperäisestä 8-sarjasta ei koskaan tuotu markkinoille aitoa M-versiota, vaan sen virkaa toimitti Motorsport-divisioonan kehittämä 850CSi. Astetta rajumpi M8:kin kehitettiin, mutta se jäi prototyypin asteelle. Tällä kertaa niin ei käy, mikäli bemarisivusto BMW Blogin tietoja on uskominen. Uusi M8 on nimittäin tulossa parin vuoden päästä, ja siitä tehdään peräti kolme eri versiota. Ne ovat tehtaan sisäistä F92-koodinimeä totteleva kaksiovinen coupé, F91-korimallin avo ja F93:na tunnettu neliovinen Gran Coupé.

Niistä ensimmäisenä myyntiin ehtii kaksiovinen coupé vuonna 2019, ja loput korimallit seuraavat perässä vuotta myöhemmin. Uusien M8:ien tulo tarkoittaa samalla myös sitä, että M6-tunnus katoaa baijerilaisten mallistosta. M8:t ajavat jatkossa saman asian pykälää arvokkaammassa hintaluokassa.

Uusien super-Ämmien tekniikka on pitkälti samaa kuin tulevassa M5:ssä, eli pellin alla murisee 4,4-litrainen tuplaturbokasi, josta irtoaa vähintään 600 heppaa. Nykyisissä M5:ssä ja M6:ssa voimansiirrosta vastaa DCT-kaksoiskytkinautomaatti, mutta se saa tehdä seuraavassa sukupolvessa tilaa ZF:n valmistamalle kahdeksanpykäläiselle momentinmuunninautomaatille. Se kestää DCT:tä paremmin muhkeita vääntölukemia, ja lisäksi perinteisen automaatin pystyy asentamaan nelivedon pariksi.

Tulevat M8:tkin raapivat siis joka nurkasta uuden M5:n sekä X5 M:n ja X6 M:n tavoin. Motorsport-osasto torjui takavuosina nelivedon täysin, mutta seuraavaan M5:een kehitetty, haluttaessa pelkästään takavetoisenakin toimiva jokapyöräveto on muuttanut suhtautumista. Tavallisen 8-sarjan prototyyppejä on jo bongattu testiajoissa, mutta M8:n ensimmäisiä testimuuleja nähtäneen vasta ensi vuoden mittaan.

LähdeBMW Blog

1 KOMMENTTI

  1. BMW M8 on kyllä upea auto. BMW merkkiuskovainen olen ollut veljeni kanssa jo pidempään täällä Tuusulassa. Minulla on BMW M3 ja veljelläni X5 käytössä. Veljeni tosin on miettinyt, että vaihtaisi BMW M8 malliin seuraavan huollon jälkeen. Audi QRS 8 on myös hänellä käynyt mielessä koska ei ole varma haluaako city-maasturista vaihtaa toiseen malliin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat