BMW tarjoilee M-herkkuja Essen Motor Show’ssa – osaston tähti on entistäkin aggressiivisemman näköinen uusi M2

Monet autonäyttelyt ovat kuihtuneet koronan jälkimainingeissa, mutta tuning-kalustoon keskittyvä Essen Motor Show pitää edelleen pintansa. Siellä on myös autonvalmistajien osastoja, joilla esitellään tehtaiden omia tuning-palikoita.

BMW:llä tämä haara tottelee M Performance Parts -nimeä. Baijerilaismerkin osaston tähtenä Essenissä toimii näillä osilla höystetty upouusi M2, joka on ehtinyt herättää melkoista keskustelua jo vakioasussaan. M2 on kulmikkaine puskureineen kuin takavuosien Fast & Furious -leffoista karannut, mutta M Performancen osilla tätä tyyliä voi viedä vielä paljon pidemmälle.

Essenin näyttelyautoon on ladattu melkoinen määrä hiilikuituisia lisäpalikoita, joiden joukkoon kuuluvat esimerkiksi etupuskurin ilmanottoaukkoja ympäröivät lisäosat, puskurin kulmien ilmanohjaimet, etusplitteri, peilinkotelot, etulokasuojien sekä takapuskurin sivujen erikoisen näköiset rivat, sivuhelmojen alta työntyvät massiiviset ilmaa ohjaavat läpyskät, päällekkäisiä pakoputkenpäitä reunustava diffuusori ja peräti kaksi takaspoileria.

Oranssia korinväriäkin on höystetty erikoisella raitakuviolla, ja auton alla pyörivät M Performancen omat mustat vanteet. Sisätiloista löytyy luonnollisesti hiilikuitua ja alcantaraa, jota on hyödynnetty myös keskikonsolin polvituissa. 460-heppaiseen tuplaturbokuutoseen ei ole koskettu, mutta soundien pitäisi olla vakioautoa muhkeammat M Performancen titaanisen takaäänenvaimentimen ansiosta. Se tuo mukanaan myös kahdeksan kilon painonsäästön.

Suosittelemme

Essenissä on M2:n ohella esillä mm. ”armeijanvihreä” M135i xDrive, täyssähköinen i4 M50 sekä M2:n pikkuveli M240i Coupe M Performance -osilla höystettynä. Ne kaikki ovat tyyliltään paljon uutta M2:ta hillitympiä, ja sama koskee myös sinistä M3 Touringia. Se on ainakin kirjoittajan mielestä BMW:n kattauksen hienoin auto Porschelta lainatun Riviera Blue -ulkovärin, kullanväristen vanteiden ja sopivalla kädellä annosteltujen hiilikuituosien myötä. Touringin viehätystä lisää myös se, että kyseessä on historian ensimmäinen sarjavalmisteinen farkkukorinen M3.

LähdeCarscoops

Lue lisää