BMW tarjoaa budjettiystävällisemmän vaihtoehdon X4:lle ja X6:lle – tässä ovat ensimmäiset kuvat uudesta X2:sta

BMW toimi coupé-kattoisten katumaastureiden pioneerina, kun ensimmäinen X6 esiteltiin pian kymmenen vuotta sitten. Auto sai myöhemmin seuraa samalla kaavalla tehdystä, mutta pykälää pienemmästä X4:stä. Resepti on ollut sen verran menestyksekäs, että kilpailijatkin ovat heränneet samoille apajille. Esimerkiksi arkkivihollinen Mercedes-Benz on myöhemmin luonut täsmälleen samalla mallilla tehdyt omat tulkintansa aiheesta, eli GLE ja GLC Coupén.

Niiden lisäksi Mersun valikoimaan kuuluu kompaktiluokkaa edustava sporttinen GLA, jolle ei ole löytynyt vastinetta Bemarin mallistosta. Asia kuitenkin korjaantuu pian, kun X1:een pohjautuva X2 tuodaan markkinoille. BMW esitteli auton konseptiversion jo viimesyksyisessä Pariisin autonäyttelyssä, ja nyt tuotantomallin ensimmäiset kuvat putkahtivat julkisuuteen.

Otokset ovat Japanin patenttiviranomaisille toimitettuja piirroskuvia, jotka näyttävät uutuuden muodot koko komeudessaan. X4 ja X6 ovat luiskaperäisiä autoja, kun taas X2 on eräänlainen litistetty hatchback konseptin tavoin. Tuotantomalli on muutenkin varsin uskollinen tutkielmalle, mutta toki pieniä muutoksia on jouduttu tekemään. Etuvalot eivät ole aivan yhtä terävän näköiset kuin konseptissa, ja ne ovat myös kasvaneet kokoa. Ylösalaisin käännetty munuaismaski on puolestaan pienentynyt, ja etupuskuri ei ole yhtä aggressiivisen oloinen.

Lisäksi auto on saanut tavalliset ovenkarmit, sivupeilit sekä ovenkahvat, ja takapäässäkin on tehty pieniä muutoksia. Takimmaisessa kattopilarissa oleva BMW:n merkki näyttää sen sijaan löytyvän myös tuotantoversiosta. Se toimii kunnianosoituksena Bemarin vanhoille coupéille, joissa käytettiin samaa muotoilukikkaa viimeksi 1970-luvun alkupuolella.

Suosittelemme

Tekniikaltaan X2:n pitäisi vastata pitkälti X1:tä, koska uutuus on baijerilaisten pienimmän katumaasturin coupé-versio. Hinnat asettuvat varmasti GLA-Mersun yläpuolelle, koska tavallinen X1 painii sen kanssa samassa hintaluokassa. X4:een ja X6:een verrattuna X2 tulee olemaan kuitenkin suorastaan edullinen. Auton viralliset kuvat ja tiedot julkaistaneen pikapuoliin, koska ensiesittely tapahtuu todennäköisesti jo syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat