BMW siirtyy tulevaisuudessa puhdaslinjaisempaan muotoiluun – jättimunuaiset eivät ole kuitenkaan haitanneet myyntiä

BMW:n muotoilusta on viime vuosina riittänyt keskustelua niin puolesta kuin vastaankin. Jättimunuaisten lisäksi baijerilaisten viimeaikaisia malleja on leimannut erilaisten linjojen sekamelska, josta ollaan kuitenkin pääsemässä tulevaisuudessa eroon.

Nykyistä puhdaslinjaisemmasta designista saatiin esimakua jo viime talvena esitellyn i Vision Dee -konseptin myötä, jonka on tarkoitus muuttua täysin uutta Neue Klasse -perusrakennetta hyödyntäväksi 3-sarjan kokoiseksi sähkösedaniksi. Nyt BMW Groupin muotoilujohtaja Adrian van Hooydonk antoi näitä havaintoja tukevia lausuntoja Top Gearin haastattelussa.

Kuva: BMW

Hän on tottunut baijerilaismerkin muotoilun aiheuttamaan kohuun, koska vastaavissa tunnelmissa elettiin myös parikymmentä vuotta sitten, jolloin BMW:n designista vastasi amerikkalainen Chris Bangle. Van Hooydonk työskenteli tuolloin Banglen alaisuudessa, ja kiistanalaisesta muotoilusta huolimatta Bemarit kävivät hyvin kaupaksi. Samaa voidaan sanoa nytkin, koska viime vuonna myytiin 2,1 miljoonaa BMW:tä, joista pelkästään M-sarjalaisten osuus oli noin 177 000 autoa.

Adrian van Hooydonk kertoi kuitenkin, että BMW:n väki ei sulje korviaan kriittisiltä äänenpainoilta vaikka autot käyvätkin mukavasti kaupaksi. Tulevaisuuden Bemareiden muotoilua van Hooydonk kuvailee entistä puhdaslinjaisemmaksi, ja munuaismaski muotoillaan kuulemma koko auton mittasuhteiden tai autolle halutun ilmeen ehdoilla. Tämä saattaa tarkoittaa ainakin joidenkin mallien kohdalla siirtymistä litteisiin vaakasuuntaisiin munuaisiin, jollaiset nähtiin jo i Vision Dee -tutkielman keulalla.

Kuva: BMW

Van Hooydonk korostaa kuitenkin, että BMW ei ole suunnitellut autoihinsa kiistanalaisilta vaikuttavia muotoiluelementtejä vain kokeilunhalun vuoksi. Hänen mukaansa muotoilijat eivät voi toistaa samaa vanhaa kaavaa, vaan autoihin pitää lisätä myös aivan uudenlaista designia jotta baijerilaismerkki olisi menestyksekäs vielä 10 vuodenkin päästä.

Munuaisten osalta BMW on kokeillut historiansa aikana erilaisia versioita kapeista pystysuuntaisista leveisiin vaakasuuntaisiin, joten joidenkin nykymallien jättimunuaisetkin sopivat hyvin tähän kehityskulkuun. Adrian van Hooydonkin vihjailut tulevaisuuden mallien puhdaslinjaisemmasta designista antavat kuitenkin olettaa, että ainakin pahimpien ylilyöntien aika alkaisi olla pian ohi.

Kuva: BMW

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.  DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Kerrankin kevyt sähköauto – David Brownin muokkaama klassikko-Mini painaa vain 640 kiloa

Suurin osa sähköautoista on merkittävästi polttomoottorivastineitaan painavampia möhkäleitä, mikä on melkoisessa ristiriidassa ympäristöä säästävän ekoauton idean kanssa. Asia on kuitenkin toisin, kun sähköauton lähtökohta on esitelty vuonna 1959.

Tyyliniekan uusimmat