BMW satsaa sähköautoihin – 5-sarjan, 7-sarjan, X1:n ja Mini Countrymanin sähköversiot ovat tulossa kahden vuoden sisällä

BMW oli vajaat 10 vuotta aivan sähköistymisen eturintamassa varsin radikaalien i3:n ja i8:n myötä, mutta viime aikoina baijerilaisten tahti on hidastunut pahimpiin kilpakumppaneihin verrattuna. Tämä muuttuu kuitenkin jo pian.

Jo esitellyt tai myynnissä olevat i4, iX3 ja iX saavat Auto Newsin lähteiden mukaan seuraa neljästä uudesta sähköautosta lähimpien kahden vuoden aikana. Ensi vuonna vuorossa ovat 7-sarjan sekä kompaktin X1-katumaasturin uusien sukupolvien pohjalta tehdyt sähköversiot. Autojen tekniikan yksityiskohdat ovat vielä hämärän peitossa, mutta valmistuspaikat ovat jo selvillä. Sähkötoimisen 7-sarjan tuotanto tapahtuu Saksan Dingolfingin tehtaalla, kun taas Regensburgin tuotantolaitos vastaa X1:n valmistuksesta.

Vuonna 2023 perässä seuraavat uuden 5-sarjan täyssähkömalli ja sähkön voimin liikkuva Mini Countryman. 5-sarja valmistetaan 7-sarjan isoveljen tavoin Dingolfingissä, kun taas Mini tehdään brittiauton statuksesta huolimatta Saksassa Leipzigin tehtaalla. BMW:n toimitusjohtaja Oliver Zipse korosti, että BMW satsaa sähköautoihin täysillä aina silloin, kun sähkövoimanlähteen käytössä on järkeä. Vuoteen 2023 mennessä tavoitteena on tarjota asiakkaille ainakin yksi täyssähköinen vaihtoehto lähes kaikissa autoluokissa, ja seuraavien 10 vuoden aikana baijerilaiset aikovat lanseerata markkinoille yhteensä noin 10 miljoonaa täyssähköautoa.

Vuoden 2025 tienoilla BMW aikoo esitellä ensimmäisen mallinsa, joka tehdään upouuden Neue Klasse -perusrakenteen varaan. Se on suunniteltu ennen kaikkea sähköautoihin, mutta myös diesel-, bensa ja pistokehybridivoimanlähteet ovat mahdollisia. Uutta perusrakennetta hyödynnetään emomerkin mallien lisäksi myös Rolls-Royceissa, joten brittien superluksusbrändiltäkin on tulossa sähkötoimisia malleja.

Suosittelemme

Neue Klasse sopii sähkövoiman ohella polttokennokäyttöönkin. Uusi perusrakenne tuo mukanaan myös upouuden IT- sekä softapuolen, ja akutkin edustavat tässä vaiheessa jo seuraavaa sukupolvea. BMW on asettanut tavoitteekseen noin kahden miljoonan täyssähköauton toimittamisen asiakkaille vuoden 2025 loppuun mennessä. Tuolloin niiden pitäisi vastata vähintään neljäsosasta koko merkin myynnistä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat