BMW panostaa kestävään kehitykseen – tämän kaupunkisähköauton konseptin voi kierrättää kokonaan akkua myöten

BMW:n vetonaula merkin kotikonnuilla järjestettävässä Münchenin autonäyttelyssä on kaikkea muuta kuin perinteisen sporttinen. BMW i Vision Circular Concept -nimisessä konseptiautossa on sen sijaan panostettu kierrätettävyyteen.

Maailman vastuullisimmaksi autonvalmistajaksi itseään mainostavan baijerilaismerkin tutkielman on tarkoitus antaa esimakua vuoden 2040 kaupunkiautosta. Konseptin muodotkin ovat jotakin aivan muuta kuin tämän hetken Bemareissa. Tarkkaan katsomalla keulalta voi kuitenkin erottaa munuaismaskin, joka pitää sisällään myös ledinauhoilla toteutetut valot. Itse maskikin koostuu näyttöpinnasta, joka voi heijastaa erilaisia grafiikoita.

Toinen BMW:n perinteinen muotoilupiirre on C-pilarin ns. Hofmeisterin taitos, joka sekin on toteutettu digitaalisesti. Muuten yhden laatikon tyyliä edustavan korin muodot ovat puhdasta futurismia. Korin pinta on viimeistelty vaaleankultaiseksi anodisoidulla alumiinilla maalin sijasta, kun taas sisusta on kuin 1970-luvun amerikkalaisesta show-autosta pinkin sävyisine upottavine nojatuoleineen. Keskellä kojelautaa komeilee puolestaan Teräsmiehen kryptoniittiä muistuttava valaistu möhkäle, joka kertoo kuulemma auton aivojen toiminnasta.

Kulmikas ratti on 3D-tulostettu biopohjaisesta materiaalista, ja silmiin pistää myös kaikenlaisten ruutujen puuttuminen. Niiden sijasta tietoja esitetään tuulilasin alareunan heijastusnäytöllä. Tärkeintä konseptissa on kuitenkin kierrätettävyys. Koko auto on kuulemma kierrätettävissä solid state -tekniikalla toteutettua akkua myöten, kun sen käyttöikä on tullut täyteen. Metallikomponentit on tehty kierrätetystä alumiinista, ja renkaissakin hyödynnetään sertifioitua luonnonkumia.

Suosittelemme

Energiatehokkuutta lisää myös konseptin kyky palauttaa akuista ylimääräistä sähköä takaisin verkkoon. Tällainen ominaisuus saattaa tulla jossakin vaiheessa BMW:n tuotantosähköautoihinkin, ja sama koskee myös ideoita mahdollisimman pitkälle viedystä kierrätettävyydestä. Tutkielman muodotkaan eivät välttämättä edusta pelkkää konseptihöttöä, koska BMW saattaa jossakin vaiheessa esitellä hieman samantyylisen seuraajan i3-sähköautolleen.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tappaja-auto Christine esitteli korinsa muotoja Järvenpään Autoshowssa

Viime viikonloppuna nähtiin murhanhimoinen siipikaunotar jenkkiautopainotteisessa autonäyttelyssä, jossa paikalla oli myös muita tunnettuja elokuva-autoja.

Pieni voi olla kaunista – Järvenpään Auto Show päätti tasokkaasti harrastekauden

Vielä ennen koronavuosia monen autoharrastajan kausi päättyi syys-lokakuun vaihteessa Lahdessa järjestetyn Jenkkiautonäyttelyn ja X-treme Car Show’n merkeissä. Koronatauon jälkeen Jenkkiautonäyttely pidettiin pienimuotoisemmissa puitteissa Järvenpään Aino Areenalla, ja tänä vuonna jatkettiin samalla paikalla.

Toyotan taskuraketti saa lisää tehoa ja valinnaisen automaattivaihteiston – faceliftatun GR Yariksen esittelyä odotetaan jo lähikuukausina

Toyotan maine on varsin kaukana ajajan autosta, vaikka japanilaismerkin valikoimaan on vuosien saatossa kuulunut myös hienoja sporttimalleja. Viime vuosina Toyotan imago on autoentusiastien keskuudessa kohonnut erityisesti GR Yariksen ansiosta, joka on yksi nykyajan hauskimpia hot hatcheja.

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Tyyliniekan uusimmat