BMW paljasti ensimmäiset viralliset tiedot uudesta 8-sarjasta – M850i xDriveä vauhdittaa 530-heppainen tuplaturbokasi

BMW:n 6-sarjan coupé- ja avomallien seuraajat nimetään jälleen 8-sarjaksi, kuten kaikki autoalaa seuraavat ovat tienneet jo hyvän aikaa. Alkuperäin Kasi oli vuosina 1989-1997 valmistettu sporttinen luksuscoupé, joka ei kuitenkaan käynyt kovin hyvin kaupaksi lama-ajan syövereissä. Uutuudella aiotaan puolestaan haastaa mm. Ässämersun vastaavat versiot, joten auto asemoidaan myös hintansa puolesta aiempaa Kuutosta arvokkaammaksi.

Baijerilaiset esittelivät jo viime keväänä uutta 8-sarjaa enteilleen kuvankauniin konseptin, ja tuotantomallin naamioiduista protoistakin on julkaistu jopa virallisia kuvia. Maaliskuisessa Geneven autonäyttelyssä lanseerattiin puolestaan tulevasta M8 Gran Coupésta esimakua antava tutkielma, joten neliovinen korimalli täydentää valikoimaa kaksiovisen coupén ja avomallin jälkeen. Bemari on myös kertonut jo kaksiovisen coupén virallisen lanseerauspäivän. Auto tuodaan julkisuuteen 15.6. Le Mansin legendaarisen 24 tunnin kisan yhteydessä, jossa M8:n GTE-versio kamppailee kilpakumppaneitaan vastaan.

Nyt BMW kertoi ensimmäisiä teknisiä tietoja uutuudestaan. Bensakoneista M850i xDrive -mallia vauhdittaa täysin uudelleen kehitetty tuplaturbokasi, joka luovuttaa 530 hevosvoiman huipputehon ja 750 newtonmetrin maksimiväännön. Baijerilaisten M Performance -sarjaan asettuva auto tarjoaa korulauseiden mukaan kiehtovaa urheilullisuutta ja ylivertaista mukavuutta, joten BMW:ltä ei puutu ainakaan itseluottamusta. Uusi moottori painaa saman verran kuin 650i-edeltäjässä hyödynnetty mylly, vaikka teho on kasvanut 68 hepalla ja vääntö 100 newtonilla.

Veekasin voima välitetään päivitetylle kahdeksanpykäläiselle automaatille, jonka vaihtoaikoja on kuulemma nopeutettu. Teho siirtyy tien pintaan takavetopainotteisen nelivedon kautta, jonka repertuaariin kuuluu myös aktiivinen takatasauspyörästö. Virallisia suoritusarvoja ei ole suostuttu vielä paljastamaan, mutta auton pitäisi singahtaa vahvojen huhujen mukaan alle neljässä sekunnissa nollasta sataan. Jos näin käy, uutuus on nelivedon ansiosta paikaltaan lähdettäessä nopeampi kuin edeltävän sukupolven M6 Coupé.

Suosittelemme

M850i xDriven varusteluun kuuluu monia sporttihenkisiä herkkuja, kuten aktiiviohjaus ja aktiivisella kallistuksenvaimennuksella varustettu mukautuva M-jousitus. Lisäksi autossa on sporttiputkisto, sähköisesti säädettävät iskunvaimentimet ja ajovakaudenhallinta, joiden kaikkien toiminta muuttuu valitun ajomoodin mukaan. Kasista houkutellaan kuulemma erityisen herkulliset soundit Sport- ja Sport+-asetuksilla, joten jäämme odottamaan auton lopullista julkaisua.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat