BMW M:n uusi aloitusmalli on kohta täällä – toisen sukupolven M2:sta julkaistiin ensimmäinen tiiserikuva

Pelkästään takavetoisena tarjottava BMW M2 on yksi baijerilaismerkin sporttidivisioonan hauskimmista autoista. ”Pikku-Ämmä” siirtyy kohta toiseen sukupolveensa, josta julkaistiin nyt ensimmäinen tiiserikuva.

Nykyinen M2 on tehty yhteiselle perusrakenteelle toisen sukupolven 1-sarjan kanssa, joka oli vielä takavetoinen. Tämänhetkinen Ykkönen raapii kuitenkin edestä, joten uusi M2 ja sen lähtökohtana toimiva 2-sarjan kaksiovinen coupé ovat teknisesti sukua 3- ja 4-sarjalle. Bemarin takavetoisissa coupéissa on aina ollut suhteellisen pitkä nokka, mutta nelipaikkaisten autojen osalta tämä on viety uuteen ääripäähänsä nykyisessä 2-sarjan coupéssa ja tulevassa M2:ssa.

Mittasuhteet erottuvat hyvin myös uutta M2:ta sivulta esittävässä tiiserikuvassa. Kompaktisportin lyhyttä takaluukun kantta täydentää vielä iso spoileri, joka ei kuitenkaan hyvin todennäköisesti kuulu auton perusvarustukseen. Spoileri lienee sen sijaan virallinen M Performance -tarvikeosa, jonka saa autoon myös tehdastilauksena. Tiiserikuvan M2:n alla ovat monesta muustakin M-Bemarista tutut monipuolavanteet, jotka on tässä tapauksessa maalattu pronssin sävyllä.

Uutuudessa on luonnollisesti myös erottuvat lokasuojanpullistukset sekä edessä että takana, ja etupuskurin ilmanottoaukkojen design on salavalokuvien perusteella hyvin kulmikas. Myös takapuskurin alta löytyvä diffuusori edustaa samaa linjaa, ja se reunustaa tuttuun M-tyyliin neljää isoa pakoputkenpäätä. Saataville tulee kuitenkin myös M Performancen takavaimennin, jossa neljä putkenpäätä ovat kahdessa tasossa keskellä perää.

Salavalokuvaajat ovat onnistuneet nappaamaan otoksen uuden M2:n kojelaudastakin. Perinteistä urheiluautojen mittarityyliä on turha odottaa, vaan myös M2 saa kahdesta kulmikkaasta näytöstä koostuvan kokonaisuuden esimerkiksi i4-sähköauton malliin. Perinteinen vaihteenvalitsin ja tietoviihdejärjestelmän kierrettävä valitsinnuppi aiotaan sentään säilyttää digiloikasta huolimatta.

Kulusta vastaa S58-koodilla tunnettu tupla-ahdettu kolmilitrainen kuutonen, joka ei saa M2:ssa yltää aivan M3- ja M4-isoveljiensä lukemiin. Potkua riittää silti noin 450 hevosvoiman verran, jotka välitetään salavalokuviin bongattujen prototyyppien perusteella takapyörille kahdeksanvaihteisen automaatin kautta. Toivon mukaan tarjolle tulee myös puritaanien arvostama kuusipykäläinen manuaali.

Suosittelemme

BMW kertoo, että uuden M2:n tuotanto Meksikon San Luis Potosín tehtaalla starttaa tämän vuoden loppupuolella, joten auto esiteltäneen jo lähiaikoina. Mahdollisena lanseerauspaikkana toimii kesäkuun loppupuolella Ison-Britannian Goodwoodissa järjestettävä Festival of Speed, jossa on luvattu esitellä jokin uusi M-malli. Meksikon tehtaalla kootaan myös 3-sarjan sekä 2-sarjan coupén perusmalleja, ja baijerilaismerkki on parhaillaan rekrytoimassa toista valmistusvuoroa varten 800 uutta työntekijää.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat