BMW julkaisi ajankohtaisen tiiserin uudesta M5 Touringista – yli 700-heppainen superfarmari on kääritty naamioteipin sijasta lahjapaperiin

Audia pidetään usein sporttifarmarien pioneerina, mutta BMW ehti itse asiassa ensin vuonna 1992 lanseeratun E34-korisen M5 Touringin myötä. Audin ensimmäinen RS-farkku, eli RS 2 Avant näki päivänvalon vasta kahta vuotta myöhemmin.

Noiden aikojen jälkeen Audi on kuitenkin tarjonnut käytännössä jatkuvasti maailman nopeimpiin kuuluvia farmareita, kun taas BMW on vain käynyt silloin tällöin piipahtamassa tässä segmentissä. M5:n osalta Touring-farmaria on E34:n jälkeen tarjottu ainoastaan E61-sukupolvesta, ja M3 sai vasta viime vuonna historiansa ensimmäisen tuotantoon päässeen Touringin.

Se on aiheuttanut melkoisen hypetyksen, joten BMW jatkaa samalla linjalla myös pykälää isomman M5:n suhteen. Baijerilaisvalmistaja on jo vahvistanut virallisesti tarjoavansa seuraavan sukupolven M5:tä Touringinakin, vaikka auton sedan-korinen mallikin odottaa vielä esittelyään. Se koittanee ensi vuoden alkupuoliskon mittaan, ja nyt baijerilaiset julkaisivat viimeisimmän tiiserinsä M5 Touringista ajankohtaan sopivassa hengessä.

BMW M:n Instagramiin postaamassa kuvassa komeilee uusi superfarmari, jonka naamioteippaus on saanut väistyä lahjapaperihenkisen kuvioinnin ja koristelun tieltä. Kuvasta käyvät ilmi myös G99-koodia tottelevan superfarkun takalasin linjat, jotka ovat identtiset pikapuoliin debytoivan uuden 5-sarjan Touringin kanssa. M:n erikoisherkuista kuvasta erottuvat ainoastaan perusmalleja sporttisemmat peilinkotelot, mutta M5 saa myös pulleammat lokasuojat sekä neljää isoa putkenpäätä reunustavan F1-tyylisen diffuusorin.

Kuva: BMW

Uusi M5 on pitkän historiansa ensimmäinen pistokehybridi. Jo edeltäjästä tuttu 4,4-litrainen tuplaturbokasi saa lisäpotkua sähkömoottorista, jonka pitäisi nostaa kokonaisteho 700 hevosvoiman paremmalle puolelle. Potkua tulee olemaan enemmän kuin hirviömäisen XM:n perusmallissa, mutta kuitenkin vähemmän kuin tämän Label-huippuversiossa. M5 Touring on kuitenkin XM:ää kevyempi auto nelivedosta ja hybriditekniikasta huolimatta, joten suorituskyky lienee vähintään kohdallaan.

Uuden M5 Touringin virallinen esittely tapahtunee ensi vuoden jälkipuoliskolla. Suomen autoverotuksen suosimasta pistokehybriditekniikasta huolimatta kyseessä ei ole mikään edullinen perhefarmari, mutta baijerilaisvalmistajan Motorsport-divisioonan superfarkusta tulee ainakin halvempi kuin XM:stä, jonka hintalapussa lukee Suomen markkinoilla vähintään reilun 185 000 euron lukema.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis palkitsee työntekijöitään viime vuoden myynneistä miltei kahdella miljardilla eurolla

Viime vuoden vahvan myynnin jälkeen Stellantis palkitsee ahkeroijansa tuoreella ja muhkealla potilla, sillä työntekijät saavat yhteensä huikeat 1,9 miljardia euroa.

Nelipaikkaisten avo-Mersujen perinteet jatkuvat – uusi CLE Cabriolet korvaa sekä C- että E-sarjan avomallit

Mercedes esitteli viime kesänä aiemmat C- ja E-luokan coupét korvaavan kaksiovisen CLE Coupén, ja samassa yhteydessä vilautettiin myös avoversion ensimmäiset kuvat. Nyt CLE Cabrioletista julkaistiin kaikki viralliset tiedot sopivasti ennen keväällä tapahtuvaa myynnin aloitusta.

Tästä piti tulla BMW i8:n seuraaja – klassisen M1:n henkeä tavoitellut i16 ei kuitenkaan päässyt tuotantoon

BMW:n M-divisioonan lippulaivana toimiva möhkälemäinen XM-katumaasturi on herättänyt melkoisesti tunteita, joista useimmat eivät ole kovin positiivisia. Tunnemyrskyä ei liennyttäne sekään tieto, että asioiden mentyä toisin baijerilaisten valikoimaan voisi nyt kuulua keskimoottorinen urheiluauto alkuperäisen M1:n hengessä.

Jaguar Land Rover hidastaa sähköautosuunnitelmiaan – hybridit saavat lähivuosina suuremman painoarvon

Moni merkki on ilmoittanut julkisuuteen kunnianhimoisia sähköautotavoitteita, joista kiinni pitäminen voi olla kuitenkin vaikeaa markkinoilla viime aikoina tapahtuneiden muutosten jälkeen. Nyt päivitetyistä suunnitelmistaan kertoi intialaisen Tatan omistama brittiyhtymä Jaguar Land Rover.

Tyyliniekan uusimmat