BMW i3 ja i8 saattavat jäädä ilman seuraajaa – baijerilaisten sähköistyminen etenee silti

BMW oli todella aikaisin liikkeellä, kun i3-sähköauto ja i8-hybridisportti esiteltiin syksyn 2013 Frankfurtin autonäyttelyssä. Suurin osa premium-luokan saksalaiskilpailijoista alkoi nimittäin puhua sähköautojen puolesta vasta pari vuotta myöhemmin, kun VW-konsernin päästöskandaali tuli julkisuuteen. Ensimmäisenä oleminen ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita suurta menestystä. Baijerilaiset saattoivat olla liikaakin aikaansa edellä, ja niinpä sähköautojen myyntiluvut ovat jääneet varsin pieniksi.

Tötterömäinen i3 on mennyt erityisen nihkeästi kaupaksi, vaikka auto tarjoaa pirteän suorituskyvyn ja ihan mukiinmenevän ajettavuuden. Auton radikaalit linjat ovat kuitenkin saattaneet olla liikaa BMW-asiakkaille, ja epäkäytännölliset takaovet eivät ole ainakaan lisänneet i3:n menekkiä. I8 on sen sijaan menestynyt paremmin ainakin imagotasolla. Futuristisen näköinen hybridisportti on kiillottanut mukavasti baijerilaismerkin julkikuvaa, ja auton suorituskykykin on ollut lähes linjojen edellyttämällä tasolla.

Viime aikoina BMW on esitellyt päivityksiä molempien mallien valikoimaan. I3:sta lanseerattiin äskettäin perusversiota sporttisempi i3S, ja i8:sta tuotiin puolestaan markkinoille avokattoinen Roadster monen vuoden odotuksen jälkeen. Autot pysyvät myynnissä vielä useita vuosia, mutta sen jälkeen niiden tulevaisuus näyttää varsin epävarmalta. BMW:n sähköisistä voimanlähteistä vastaava Stefan Juraschek kertoi nimittäin AutoNews-julkaisulle viimeviikkoisessa New Yorkin autonäyttelyssä, että i3:n ja i8:n pohjalta ei olla suunnittelemassa muita versiota.

Niiden jatkostakaan ei ole mitään varmuutta, mutta BMW ei ole vielä tehnyt asiasta virallista päätöstä. Juraschekin kommentit autojen ainutlaatuisuudesta viittaavat kuitenkin siihen, että ne eivät tule saamaan seuraajia. Baijerilaiset eivät heitä silti pyyhettä kehään sähköautojen osalta. BMW esitteli viimesyksyisessä Frankfurtin näyttelyssä i Vision Dynamics Concept -nimisen tutkielman, joka enteili sporttisen oloista sähkösedania. Sen tuotantoversio tottelee i4-nimeä, ja auto saadaan myyntiin todennäköisesti vuoden 2020 jälkeen.

Suosittelemme

I4 haastaa mm. Tesla Model 3:n, ja lisäksi BMW:ltä on tulossa iNext-niminen sähkö-SUV. Se lähtee hippasille mm. Jaguarin uunituoreen I-Pacen ja Teslan Model X -crossoverin kanssa, joten baijerilaisten sähköistyminen on siirtymässä i3:n ja i8:n jälkeen seuraavaan vaiheeseen.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat