BMW haastaa VW Golf GTI:n – uusi 128ti on baijerilaismerkin ensimmäinen etuvetoinen hot hatch

BMW:n 1-sarja siirtyi viime vuonna pahimpien kilpakumppanien kaltaiseen etuvetoon kahden takavetoisen sukupolven jälkeen. Nyt 1-sarjan mallisto täydentyy 128ti:llä, eli baijerilaisten omalla GTI:llä.

1-sarjan valikoiman tähänastisena huippuversiona on palvellut nelivedolla varustettu M135i xDrive, ja se saa säilyttää asemansa jatkossakin. Pelkästään edestä raapiva 128ti asettuu nimittäin M135i:n alapuolelle, mutta perinteistä ajamisen iloa etsiville uutuus saattaa tarjota jopa isoveljeään enemmän. Autossa on nimittäin hyödynnetty hauskasta ajettavuudestaan tunnetuista Mineistä saatuja kokemuksia.

128ti:tä vauhdittaa M135i:n tavoin kaksilitrainen turbonelonen, joka luovuttaa tässä tapauksessa ”vain” 265 hevosvoimaa isoveljen 306 pollen sijasta. Tehoa on kuitenkin 20 heppaa enemmän kuin uudessa Golf GTI:ssä, ja lisäksi 128ti on noin 80 kiloa M135i:tä kevyempi nelivedon puuttumisen vuoksi. Etupyörien pidosta huolehtii Torsenin lukko, ja ainoana vaihteistona tarjotaan kahdeksanpykäläistä automaattia.

BMW kertoo nollasta sataan -kiihtyvyydeksi 6,1 sekuntia, mutta tärkeämpää lienee ajettavuuden eteen tehty työ. Ohjausta on säädetty uudelleen ja ei-adaptiivista M Sport -alustaa on madallettu 10 millillä. Alustansäädöt ovat jäykemmät kuin M135i:ssä, josta etuvetoiseen uutuuteen on lainattu kallistuksenvakaimet ja M Sport -jarrut.

Suosittelemme

Baijerilaisten ensimmäisenä etuvetoisena hot hatchina palveleva 128ti saa peräänsä BMW:n pitkästä historiasta kaivetut ti-kirjaimet, jotka ovat lyhenne Turismo Internazionale -sanoista. Mallin statusta alleviivataan myös ulkokuoren ja sisustan erityispiirteillä, jotka ovat tässä vaiheessa vielä osin naamiointiteipin peitossa.

Lopullinen paljastus koittanee pian, koska 128ti aiotaan lanseerata Euroopan markkinoilla marraskuun aikana. Kaiken todennäköisyyden perusteella autosta tulee Golf GTI:tä kalliimpi, mutta kuitenkin selvästi M135i-isoveljeään edullisempi.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat