BMW 8-sarjan kaksiovinen coupé ja cabrio tulevat tiensä päähän – neliovinen Gran Coupe saa kuitenkin täyssähköisen seuraajan

BMW esitteli nelisen vuotta sitten uuden 8-sarjan, joka oli oikeastaan edellisen 6-sarjan suora seuraaja 1990-luvun lippulaivasta lainatusta nimestä huolimatta. Autolle ladattiin kovat odotukset, mutta myyntilukemat ovat olleet kovin alavireisiä.

Tämä ei ole mikään ihme, koska erilaiset crossoverit ovat syöneet pahasti isojen kaksiovisten coupeíden ja avojen myyntiä. 8-sarjasta on ollut niiden lisäksi tarjolla myös neliovinen Gran Coupe, ja se on ollut ilmeisesti mallisarjan parhaiten kaupaksi käynyt jäsen. Niinpä BMWBlog-niminen julkaisu tietää nyt kertoa, että ainoastaan Gran Coupe saa jatkoa 8-sarjan seuraavassa sukupolvessa.

Perinnetietoisten kauhuksi voidaan myös kertoa, että seuraavasta 8-sarjan Gran Coupesta tulee täyssähköinen. G77-korikoodin saava uutuus voisi tulla ainakin teorian tasolla tuotantoon vuonna 2026, ja sen pohjana toimii ilmeisesti sama mukautuva CLAR-perusrakenne kuin uudessa 7-sarjassa sekä i7:ssä ja myös nykyisessä 8-sarjassa. Toinen vaihtoehto olisi täysin uusi Neue Klasse -arkkitehtuuri, joka tulee käyttöön vuodesta 2025 alkaen.

BMWBlog uskoo kuitenkin, että CLAR-perusrakenne tarjoaa enemmän joustavuutta voimanlähdevaihtoehtojen suhteen, jos niitä halutaankin muuttaa vielä viime metreillä markkinatilanteiden mukaan. Täyssähköinen 8-sarja sijoittuisi baijerilaismerkin mallistossa tulevan i5:n sekä i7:n väliin ainakin kokonsa puolesta, mutta hinnoittelun osalta 8-sarjan statuksen täytyisi tietysti näkyä.

Suosittelemme

Niinpä auto voitaisiin asemoida kilpailijaksi juuri lanseeratulle Maserati GranTurismo Folgorelle, Porsche Taycanille ja Audi e-tron GT:lle. Tässä luokassa kallis sähkötekniikka ei enää pahemmin tunnu auton hinnassa, ja myös akkujen mukanaan tuoma lisäpaino on pienempi haitta kuin esimerkiksi kompaktiluokassa.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat