Bentley tuo neljä historiallista värisävyä takaisin valikoimaansa – niistä vanhin oli käytössä jo 1930-luvulla

Bentleyn muotoiluosasto täyttää 70 vuotta. Merkkipaalun kunniaksi brittimerkin design-tiimi kävi läpi arkistojaan ja löysi neljä historiallista värisävyä, jotka tuotiin jälleen saataville.

Bentleyn värikarttaan palaavat sävyt ovat nimeltään Dove Grey, Claret, Old English White ja Oxford Blue. Nämä värit kattavat yli 30 vuotta perinteikkään luksusbrändin historiasta, ja niistä vanhin oli käytössä paljon ennen Bentleyn muotoiluosaston perustamista vuonna 1951. Dove Grey -sävyä hyödynnettiin nimittäin jo 1930-luvulla ns. Derby-aikakauden Bentley-malleissa.

Claret-nimisellä värilläkin on erityinen tarinansa. Se kehitettiin nimittäin räätälintyönä vuoden 2002 Bentleytä varten, joka oli osa kuningatar Elisabeth II:n vallassaolon 50-vuotisjuhlallisuuksia. Sävyn inspiraationa toimi kuulemma Royal Claret, jota on hyödynnetty Ison-Britannian kuningashuoneen käyttämissä Bentley-malleissa 1940-luvulta lähtien. Kermanvalkoinen Old English White on puolestaan kuulunut brittimerkin värikarttaan 1950-luvulta lähtien. Sävy on Bentleyn mukaan ajaton ja sopii mihin tahansa merkin malleista.

Viimeinen uusvanha sävy, eli Oxford Blue on tummin Bentleyn käyttämistä sinisistä. 1960-luvulla luotua väriä hyödynnettiin myös Bentleyn Diamond Series -autoissa vuonna 1998. Arkistoja tutkiessaan Bentleyn design-tiimi huomasi, että merkin Mulliner-yksilöintiohjelman kautta tarjottavista sävyistä peräti 15 on ollut käytössä yli puolen vuosisadan ajan. Yksi niistä on Sage Green, joka koristaa Bentleyn viimeisimpänä lehdistöautona toimivan Flying Spur V8:n pintaa. 1950-luvulla alkunsa saanut väri saa uudessa Flying Spurissa kontrastia Blackline-nimisestä ulkokuoren koristepaketista, joka tuo mukanaan mm. mustan nokkakoristeen, maskin ja etupuskurin ritilät sekä sivuikkunoiden listat.

Suosittelemme

Jos ostaja haluaa perinnesävyjen sijasta jotakin modernimpaa, Bentleyn Mulliner-divisioona on tällöinkin oikea osoite. Se tarjoaa yksilöimishaluisille asiakkaille värivalikoiman, joka kuuluu ainakin brittimerkin omien sanojen mukaan automaailman laajimpiin.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.  DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Kerrankin kevyt sähköauto – David Brownin muokkaama klassikko-Mini painaa vain 640 kiloa

Suurin osa sähköautoista on merkittävästi polttomoottorivastineitaan painavampia möhkäleitä, mikä on melkoisessa ristiriidassa ympäristöä säästävän ekoauton idean kanssa. Asia on kuitenkin toisin, kun sähköauton lähtökohta on esitelty vuonna 1959.

Tyyliniekan uusimmat