Bentley juhlistaa klassikkonsa 70-vuotissyntymäpäivää – R-Type Continental oli aikansa kallein ja nopein nelipaikkainen auto

Bentley toi parikymmentä vuotta sitten mallistoonsa coupé-korisen Continental GT:n, joka on parhaillaan myynnissä kolmannen sukupolvensa voimin. Inspiraatio modernin ajan Continentaliin saatiin klassiselta esikuvalta, joka täyttää nyt 70 vuotta.

Tuo auto on R-Type Continental, jonka ensimmäiset yksilöt luovutettiin asiakkaille vuonna 1952. Kaunislinjainen coupé sai kunnian olla aikansa nopein nelipaikkainen auto, ja se oli myös kaikista kallein tuotantoauto. Hintalapussa luki 70 vuotta sitten 6928 puntaa, eli nykyrahassa noin 140 000 puntaa. Euroissa tämä olisi vajaat 165 000, mikä ei vielä kuulosta kovinkaan päätähuimaavalta summalta tämän hetken kalleimpiin autoihin verrattuna.

Täytyy kuitenkin muistaa, että rahan arvo oli tuolloin eri. Bentleyn coupén hinnalla olisi nimittäin saanut neljä keskimääräistä englantilaista omakotitaloa. Ainakin ulkonäön ja tyylin puolesta rahalle sai vastinetta, koska R-Type Continental oli yksi 1950-luvun kauneimpia autoja. Linjat saivat vaikutteita Bentleyn jo ennen sotaa tekemistä kokeista aerodynamiikan parissa, mutta teknisenä pohjana toimi sedan-korinen R-Type.

Niinpä historian ensimmäistä Bentley Continentalia vauhditti 4566-kuutioinen suora kuutonen, jonka huipputeho nostettiin kuitenkin 155 hevosvoimaan sedanin 142 hepan sijasta. Lisäksi voimansiirto sai pidemmät välitykset. Näillä eväillä saavutettiin 191,1 km/h:n keskinopeus viiden kierroksen aikana Pariisin lähellä sijaitsevalla Montlhéryn radalla, joka oli kuuluisa kallistetuista kurveistaan.

Suosittelemme

R-Type Continental on aina ollut harvinainen näky, koska niitä valmistettiin ainoastaan 208 kappaletta. Suurimman osan, eli 193 autoa koritti HJ Mulliner. Viidestä vastasi puolestaan ranskalainen Franay, kolmesta sveitsiläinen Graber ja yhdestä italialainen Farina. Lisäksi brittiläinen Park Ward teki neljä avomallia ja kaksi coupéa.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat