Bensakasin paluu – Audi SQ7 ja SQ8 saavat nokalleen yli 500-heppaisen tuplaturbokoneen

Audin Euroopan strategia S-mallien voimanlähteiden suhteen on saattanut herättää ihmetystä viime aikoina. Vaikka dieseleiden kysyntä on ollut laskusuunnassa, suurinta osaa uusista Ässistä on saanut vain dieselkoneella. Nyt tämä kuitenkin muuttuu rinkulamerkin isojen katumaastureiden osalta.

Dieseleitä on todennäköisesti suosittu valmistajakohtaisten päästörajojen saavuttamiseksi. Vaikka uudet dieselit ovat puhtaampia kuin koskaan, monet tämän luokan autojen ostajista haluavat imago- tai muista syistä perinteisen bensakoneen. Nykyistä SQ7:ää ja SQ8:aa on saanut alusta alkaen pelkästään bensakasilla USA:n markkinoilla, ja nyt tämä voimanlähde tulee tarjolle TDI:n vaihtoehdoksi myös vanhalla mantereella.

Isojen SUV:ien nokalla murisee nelilitrainen tuplaturbo-V8, joka luovuttaa muhkeat 507 hevosvoimaa ja 770 newtonmetriä. Komeista lukemista huolimatta hajurakoa jää edelleen RS Q8:aan, jossa on tasan 600 heppaa ja 800 newtonia. SQ7:n ja SQ8:n dieselversioissa on puolestaan 435 hevosta ja 900 newtonmetriä, joten ainakin huipputehon osalta TDI jää selvästi bensamalleille.

Syksyllä myyntiin tulevat uutuudet edustavat katumaasturien ripeintä päätä, koska nollasta sataan -kiihtyvyydeksi kerrotaan ainoastaan 4,1 sekuntia. Ohituskiihtyvyyskin on kunnossa, koska väli 80-120 km/h hurahtaa vain 3,8 sekunnissa. Huippunopeus on puolestaan rajoitettu tuttuun saksalaistapaan 250 km/h:n lukemaan, vaikka voimavarojen puolesta autot kulkisivat varmasti selvästi kovempaakin.

Suosittelemme

SQ7:n ja SQ8:n vakiovarusteisiin kuuluu tehokkaan tuplaturbokoneen lisäksi mukautuva ilmajousitus ja nelipyöräohjaus. Ilmajousituksen mukana tulee myös sähkömekaanisesti toimiva aktiivinen kallistuksenvaimennus sekä taka-akseliston sporttitasauspyörästö, joka osaa jakaa voimaa takapyörien välillä vauhdikkaammassa mutka-ajossa. SQ7:n vakiopyörät ovat 20-tuumaiset, kun taas SQ8:ssa on tuumaa isommat kiekot. Lisähintaan ensin mainittuun saa 22- ja jälkimmäiseen peräti 23-tuumaiset vanteet.

Esimerkiksi Saksassa SQ7:n hinnat alkavat reilusta 93 000 eurosta, kun taas SQ8:sta pitää pulittaa vähintään 101 000 euroa. Suomen hinnat ovat vielä auki kuten myös se, tulevatko bensakasilla ryyditetyt Ässät ylipäätään myyntiin täällä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat