Bensaa suonissa – Joe Biden kiihdytti Porschella 275 km/h:n nopeuteen lähtöjärjestelmän avustamana

USA:n presidentti Joe Biden tunnetaan myös automiehenä, jolla on ollut uudesta lähtien C2-korimallin avo-Corvette vuodelta 1967. Virassaoloaikanaan Biden on puhunut myös sähköautojen puolesta, mutta hänen suonissaan taitaa silti virrata korkeaoktaaninen bensiini.

Yhdysvaltojen presidentti oli äskettäin Conan O’Brienin vieraana tämän Conan O’Brien Needs a Friend -nimisessä podcastissa. Keskustelu ohjautui jostakin kumman syystä autoihin, joita myös O’Brien fanittaa tunnetusti. Hän on pitänyt Bidenin tavoin omistuksessaan jo vuosikymmenten ajan saman auton, joka on O’Brienin tapauksessa kylläkin astetta maanläheisempi Ford Taurus SHO vuodelta 1992.

Kuva: Ford

Biden jutteli podcastissa autoista niitä näitä ja tuli samalla paljastaneeksi, että hän on kovin innostunut monista nykysporteista tutusta lähtöjärjestelmästä eli launch controlista. Biden ei ollut ilmeisesti tutustunut moiseen systeemiin kuin vasta viime vuosina, jolloin hän pääsi kuulemma jonkin lähtöjärjestelmällä varustetun Porschen rattiin. Joe Biden ei tyytynyt pelkkään alkukiihdytykseen, vaan hän hellitti vasta kun mittari näytti 171 tuntimailin eli 275 km/h:n lukemaa.

Porchen malli ei käynyt podcastista selville, mutta loppunopeudesta päätellen kokeilu tapahtui suljetulla alueella. Sitäkään Biden ei kertonut, oliko hän jo presidentin virassa Porschen ratin taakse astuessaan. USA:n presidentti ei virassa ollessaan edes saa ajaa autolla yleisen liikenteen seassa, mutta suljetulla alueella Biden on aiheuttanut salaisen palvelun agenteille harmaita hiuksia jo aiemmin. Joe Biden oli varapresidenttinä, kun hän päätti tehdä Corvetellaan pienen burnoutin Jay Lenon ohjelmassa.

Presidenttinä ollessaan Biden on näyttäytynyt lähinnä sähköautojen parissa. Näiden autojen joukkoon kuuluvat esimerkiksi GMC Hummer EV, Ford F-150 Lightning ja Cadillac Lyriq, mutta hän innostui myös polkaisemaan bensakasilla ryyditettyä Corvette Z06:ta taannoisessa Detroitin autonäyttelyssä.

Kuva: Chevrolet

Lue lisää