Bensaa suonissa – Joe Biden kiihdytti Porschella 275 km/h:n nopeuteen lähtöjärjestelmän avustamana

USA:n presidentti Joe Biden tunnetaan myös automiehenä, jolla on ollut uudesta lähtien C2-korimallin avo-Corvette vuodelta 1967. Virassaoloaikanaan Biden on puhunut myös sähköautojen puolesta, mutta hänen suonissaan taitaa silti virrata korkeaoktaaninen bensiini.

Yhdysvaltojen presidentti oli äskettäin Conan O’Brienin vieraana tämän Conan O’Brien Needs a Friend -nimisessä podcastissa. Keskustelu ohjautui jostakin kumman syystä autoihin, joita myös O’Brien fanittaa tunnetusti. Hän on pitänyt Bidenin tavoin omistuksessaan jo vuosikymmenten ajan saman auton, joka on O’Brienin tapauksessa kylläkin astetta maanläheisempi Ford Taurus SHO vuodelta 1992.

Kuva: Ford

Biden jutteli podcastissa autoista niitä näitä ja tuli samalla paljastaneeksi, että hän on kovin innostunut monista nykysporteista tutusta lähtöjärjestelmästä eli launch controlista. Biden ei ollut ilmeisesti tutustunut moiseen systeemiin kuin vasta viime vuosina, jolloin hän pääsi kuulemma jonkin lähtöjärjestelmällä varustetun Porschen rattiin. Joe Biden ei tyytynyt pelkkään alkukiihdytykseen, vaan hän hellitti vasta kun mittari näytti 171 tuntimailin eli 275 km/h:n lukemaa.

Porchen malli ei käynyt podcastista selville, mutta loppunopeudesta päätellen kokeilu tapahtui suljetulla alueella. Sitäkään Biden ei kertonut, oliko hän jo presidentin virassa Porschen ratin taakse astuessaan. USA:n presidentti ei virassa ollessaan edes saa ajaa autolla yleisen liikenteen seassa, mutta suljetulla alueella Biden on aiheuttanut salaisen palvelun agenteille harmaita hiuksia jo aiemmin. Joe Biden oli varapresidenttinä, kun hän päätti tehdä Corvetellaan pienen burnoutin Jay Lenon ohjelmassa.

Presidenttinä ollessaan Biden on näyttäytynyt lähinnä sähköautojen parissa. Näiden autojen joukkoon kuuluvat esimerkiksi GMC Hummer EV, Ford F-150 Lightning ja Cadillac Lyriq, mutta hän innostui myös polkaisemaan bensakasilla ryyditettyä Corvette Z06:ta taannoisessa Detroitin autonäyttelyssä.

Kuva: Chevrolet

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis palkitsee työntekijöitään viime vuoden myynneistä miltei kahdella miljardilla eurolla

Viime vuoden vahvan myynnin jälkeen Stellantis palkitsee ahkeroijansa tuoreella ja muhkealla potilla, sillä työntekijät saavat yhteensä huikeat 1,9 miljardia euroa.

Nelipaikkaisten avo-Mersujen perinteet jatkuvat – uusi CLE Cabriolet korvaa sekä C- että E-sarjan avomallit

Mercedes esitteli viime kesänä aiemmat C- ja E-luokan coupét korvaavan kaksiovisen CLE Coupén, ja samassa yhteydessä vilautettiin myös avoversion ensimmäiset kuvat. Nyt CLE Cabrioletista julkaistiin kaikki viralliset tiedot sopivasti ennen keväällä tapahtuvaa myynnin aloitusta.

Tästä piti tulla BMW i8:n seuraaja – klassisen M1:n henkeä tavoitellut i16 ei kuitenkaan päässyt tuotantoon

BMW:n M-divisioonan lippulaivana toimiva möhkälemäinen XM-katumaasturi on herättänyt melkoisesti tunteita, joista useimmat eivät ole kovin positiivisia. Tunnemyrskyä ei liennyttäne sekään tieto, että asioiden mentyä toisin baijerilaisten valikoimaan voisi nyt kuulua keskimoottorinen urheiluauto alkuperäisen M1:n hengessä.

Jaguar Land Rover hidastaa sähköautosuunnitelmiaan – hybridit saavat lähivuosina suuremman painoarvon

Moni merkki on ilmoittanut julkisuuteen kunnianhimoisia sähköautotavoitteita, joista kiinni pitäminen voi olla kuitenkin vaikeaa markkinoilla viime aikoina tapahtuneiden muutosten jälkeen. Nyt päivitetyistä suunnitelmistaan kertoi intialaisen Tatan omistama brittiyhtymä Jaguar Land Rover.

Tyyliniekan uusimmat