Bemarin 8-sarjan paluu alkaa näyttää varmalta – myös M8-supertykki on tulossa

BMW:n alkuperäinen 8-sarja oli iso GT-luokan coupé, jota valmistettiin lähes 10 vuoden ajan 1980-luvun lopulta lähtien. Luukkulampuilla varustettu auto kuului aikansa ehdottomaan eliittiin ja oli täynnä edistyksellistä tekniikkaa, mikä nosti myös hinnan varsin korkeaksi. Niinpä 8-sarja ei ollut koskaan varsinainen myyntimenestys, ja se ei saanut suoraa seuraajaa.

Bemari uskaltautui luksuscoupéiden markkinoille seuraavan kerran vasta vuonna 2003, kun astetta pienempi 6-sarja esiteltiin. Kuutonenkin on nykymuodossaan varsin iso ja painava auto, ja nyt BMW:llä mietitään strategian muuttamista sen suhteen. Mercedes-AMG GT:n menestys on saanut Bemarinkin haikailemaan mallistoonsa todellista haastajaa Porsche 911:lle, ja seuraavan sukupolven 6-sarjasta ollaan tekemässä sellaista vahvojen huhujen mukaan. Kuutosesta tulee siis pienempi, kevyempi ja jopa kaksipaikkainen, mikä jättää mallistoon tilaa isommalle coupélle.

Tämä isompi coupé on luonnollisesti uusi 8-sarja. BMW:n johto on jo aiemmin vihjaillut tuovansa mallistoon 7-sarjaa kalliimman luksusauton, ja aiheesta on nähty Pininfarinan muotoilema konseptikin muutama vuosi sitten. Nyt uuden Kasin ympärille saatiin taas uutta pöhinää, kun Bemari rekisteröi itselleen siihen liittyviä tuotemerkkejä. Baijerilaisvalmistaja varmisti käyttöönsä 825-, 830-, 835-, 850-, 860-, M850- sekä M8-tavaramerkit, ja niille tulee sisäpiirin lähteiden mukaan todellista käyttöä.

Tämä tarkoittaa siis sitä, että uudesta Kasista on tulossa M850-nimisen M Performance -version lisäksi myös aito M8. Sellainen ei päässyt koskaan tuotantoon vanhasta 8-sarjasta, vaikka BMW tekikin aiheesta ajokelpoisia prototyyppejä. Uutta M8:aa vauhdittaa todennäköisesti mm. M5:stä ja M6:sta tuttu 4,4-litrainen tuplaturbokasi, jonka teholukema on isossa coupéssa taatusti 600 hevosvoiman paremmalla puolella. 860 on puolestaan hienostunut huippumalli, jonka pellin alla nähdään melko varmasti mm. 760:sta tuttu kuiskaavakäyntinen V12.

Jäämme odottelemaan, milloin uusi 8-sarja tulee markkinoille. Auto on tällä hetkellä vielä aivan kehityksensä alkumetreillä, joten isoa coupé-mallia saadaan odotella vielä jokunen vuosi.

Lue lisää