Bemarilta on tulossa uusia superluksusmalleja

BMW on viime vuosina yltänyt ennätyssuuriin myyntilukuihin, ja baijerilaiset ovat laajentaneet mallistoansa moniin eri suuntiin. Merkki tarjoaa nykyään jopa etuvetoisia tila-autoja, mutta Bemarin valikoimassa on vielä aukkoja hintahaitarin yläpäässä. Saksalaismerkin oma tarjonta päättyy nimittäin 7-sarjaan, ja BMW Groupin seuraava vaihtoehto on Seiskaa huomattavasti hintavampi Rolls-Royce Ghost.

BMW ilmoitti nyt, että se on kehittämässä ylellisempiä malleja, jotka asemoidaan 7-sarjan yläpuolelle myös hinnaltaan. BMW:n tuotekehitysjohtaja Klaus Fröhlich kertoi Automotive News -julkaisulle, että näiden mallien hinnat tulevat olemaan Saksan markkinoilla yli 150 000 euron luokkaa. 7-sarjan kallein versio on tällä hetkellä 750Li XDrive, joka maksaa Saksassa reilut 115 000 euroa. Bemari on toki esitellyt vieläkin arvokkaamman M760Li:n, mutta sen hinta ei ole vielä tiedossa.

Uusien autojen on tarkoitus täyttää mallistossa ammottava aukko 7-sarjan ja Rolls-Roycen eri versioiden välillä, eli Bemari on heittämässä suoraa haastetta Mersun Maybach-osastolle. Tässä vaiheessa ei ole vielä tiedossa, ovatko uudet luksusautot 7-sarjan uusia versioita vai onko BMW kehittämässä kokonaan uutta mallisarjaa. Vähän aikaa sitten huhuttiin jopa 8-sarjan coupén paluusta, mikä sopisi hyvin yhteen näiden suunnitelmien kanssa.

Bemari esittelee muutaman vuoden päästä myös ison X7-supermaasturin, josta ollaan kehittämässä perusmallien lisäksi erityisen ylellistä, ainoastaan neljällä istumapaikalla varustettua versiota. Voi hyvin olla, että nelipaikkainen X7 on yksi BMW:n tulevista superluksusmalleista. Bemari heitti myös piikin rakkaan stuttgartilaiskilpailijan suuntaan, kun tuotekehitysjohtaja Fröhlich ilmoitti, että baijerilaismerkki ei tule tarjoamaan neljää tai viittä eri akseliväliä ja eripaksuisia kromipaketteja. BMW aikoo siis tehdä jotakin muuta kuin käyttää Mercedes-Maybachista tuttua reseptiä.

Baijerilaismerkki täytti muutama viikko sitten 100 vuotta, ja se esittelee juhlan kunniaksi 7-sarjasta tehdyn Centennial Edition -erikoismallin loppuvuodesta. Rajoitettuna eränä valmistettavassa spesiaaliseiskassa on entistäkin ylellisempi sisusta, erikoispiirteitä ulkokuoressa ja erityisen kattava varustetaso, eli se voi hyvinkin antaa esimakua BMW:n tulevista superluksusmalleista.

Lue lisää