Batmobilen ulkonäkö, neljä sähkömoottoria ja kaasuturbiini – lähes 1200-hevosvoimaisessa Ariel Hipercarissa mikään ei ole tavanomaista

Brittiläinen Ariel tunnetaan putkikehikon varaan rakennetusta Atom-urheiluautosta sekä maastoajoon tarkoitetusta Nomadista. Nyt ne saavat seuraa vähintään yhtä yksilöllisestä Hipercarista.

Batmobilelta näyttävä mattamusta luomus saa vielä uuden nimen ennen tuotannon ja myynnin alkamista noin 1,5 vuoden päästä. Arielin ensimmäinen coupé on niin täynnä erilaisia siivekkeitä ja ilma-aukkoja, että auton perusmuotoa on jo hankala erottaa niiden alta. Hipercar on tehty alumiinisen perusrakenteen varaan, ja kori on monen muun hyperauton tavoin hiilikuitua. Erikoista muotoilua täydentää tekniikka, joka kuulostaa vieläkin erikoisemmalta.

Hipercar on Arielin ensimmäinen sähköauto, ja joka pyörällä on oma sähkömoottorinsa. Ne tuottavat tarkalleen 1192 hevosvoiman kokonaistehon ja 1800 newtonmetrin väännön, mutta tässä ei ollut vielä kaikki. Perästä löytyy vielä toimintamatkan pidentäjänä toimiva Cosworthin kaasuturbiini, joka painaa alle 50 kiloa ja tuottaa 48 heppaa. Mikrokokoinen kaasuturbiini on kuulemma kaikkia polttomoottoreita pienempi, ja sen pitäisi toimia myös vedyllä.

Sähkömoottorien virta saadaan puolestaan 62 kWh:n akkupaketilta, joka mahdollistaa WLTP-standardin mukaan noin 240 kilometrin toimintasäteen ilman kaasuturbiinin lisäapua. Arielin suorituskyky on Bugatti Chironin kaltaisten hyperautojen luokkaa, eli 60 mailin tuntinopeuteen (96 km/h) pyrähdetään 2,09 sekunnissa ja 161 km/h:n nopeuskin on taulussa vain 4,4 sekunnissa.

Suosittelemme

Tehon välittämistä tiehen avittavat säädettävä luistonestojärjestelmä sekä kuivaan asfalttiin liimautuvat Michelin Pilot Sport Cup 2 -renkaat, ja vieläkin pitävämmät 2R-kumit saa lisävarusteena. Jos lähes 1200 hevosvoiman potku kuulostaa jo liioittelulta, tarjolle tulee myös pelkästään takavetoinen versio. Siinä on ”vain” 598 hevosvoimaa ja 900 newtonia.

Sähkötekniikan ja esimerkiksi ohjaustehostimen sekä ilmastoinnin kattavan muun varustelun varjopuolena on paino, joka on 1546 kiloa nelivetoisen Hipercarin kohdalla. Sekin on höyhensarjaa moneen muuhun sähköautoon verrattuna, mutta Ariel Atom painaa vain 595 kiloa. Arielin uutuudessa myös hinta on hyperautotasoa, koska siitä peritään miljoonaa puntaa, eli yli 1,1 miljoonaa euroa lähentelevä summa.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat