Baijerilainen sähköfarkku tulossa – BMW julkaisi i5 Touringin tehoversiosta ensimmäisen tiiserin

Farmarikoriset sähköautot ovat edelleen harvinaisuuksia, mutta tämä kategoria vahvistuu pikapuoliin kahdella baijerilaisella tulokkaalla. Ensimmäinen niistä on täyssähköinen Audi A6 e-tron Avant ja toinen BMW i5 Touring.

Uutuuksien keskinäinen esittelyjärjestys ei ole vielä selvillä, mutta kumpikin niistä on jo aivan kehitystyönsä loppumetreillä. Molemmat sähköfarkut on bongattu salavalokuvaajien linsseille enää kevyen naamioinnin peitossa, ja nyt BMW julkaisi ensimmäisen tiiserin i5 Touringin M60 xDrive -tehoversiosta.

Kuva: BMW

Kovin suuria yllätyksiä ei ole luvassa, koska auto on peräpään muotoja lukuun ottamatta identtinen jo myynnissä olevan sähkösedanin kanssa. Lisäksi tulevasta 5-sarjan Touringista on jo julkaistu erilaisia tiisereitä ja patenttikuvia, vaikka auto on edelleen esittelemättä virallisesti. Uusi 5-sarja on varsin möhkälemäisen oloinen ilmestys, ja myös Touring näyttää melko massiiviselta peräpään perinnelinjoista huolimatta.

Sivuikkunalinja kohoaa takareunastaan ylöspäin 3-sarjan Touringin sekä X-sarjan katumaasturien tavoin, ja Touringin takavaloissa on sedania enemmän Bemarin tavaramerkkeihin kuuluvaa L-kirjaimen muotoa. BMW:n M-divisioonan julkaisemalta tummansävyiseltä tiiserivideolta napatut kuvat eivät juuri paljasta yksityiskohtia, mutta yllä mainitut asiat kävivät ilmi jo syksyllä nettiin vuotaneista patenttikuvista.

Kuva: BMW

Tärkein ero i5 Touringin ja tulevan A6 e-tron Avantin välillä on se, että BMW on tarkoitettu sekä sähkö- että polttomoottorikäyttöön kun taas Audi on suunniteltu alusta alkaen sähköautoksi. Niinpä Bemarissa on pidempi keula, mutta akkupakettien sanelema korkea kylkilinja on molemmille yhteistä. BMW M5 Touring on jatkossa V8-hybridi, kun taas Audista pitäisi tulla tarjolle myös täyssähköinen RS 6 Avant. Sen kovin kilpailija lienee tiiserivideolla esiintyvä i5 Touring M60 xDrive, jossa on sedan-version tavoin yli 600 hevosvoiman huipputeho ja 820 newtonmetrin maksimivääntö.

Auton ja samalla koko 5-sarjan Touring-malliston lopullinen esittely tapahtunee jo aivan lähiaikoina. Tavaratilan vetoisuuksia ja muita teknisiä tietoja saadaan vielä odotella, mutta BMW kertoi jo että i5 tulee myyntiin 27 EU-maassa sekä Isossa-Britanniassa, Norjassa, Sveitsissä, Japanissa ja Taiwanissa. Luonnollisesti myös Suomi kuuluu sähköfarkun markkina-alueisiin.

Suosittelemme

Kuva: BMW
LähdeCarscoops

Lue lisää