Auto 2018 tarjosi viikonlopun komeimmat autot – uutuuksien valikoima ulottuu Suzukista Lamborghiniin

Suomessa saatiin olla pitkään ilman kunnollista uusien autojen näyttelyä, kun Helsinki Motor Show’n tarina päättyi reilut 10 vuotta sitten. Näitä perinteitä jatkamaan luotiin Auto 2016 -niminen näyttely kaksi vuotta sitten, ja joka toinen vuosi järjestettävän tapahtuman seuraava vuoro koitti nyt. Auto 2018 kokosi tänä viikonloppuna Helsingin Messukeskukseen todella kattavan valikoiman uutuuksia, ja myös koeajoille pääsi starttaamaan suoraan sisätiloista.

Tämän vuoden tarjonta oli sen verran kattava, että myös hallin peräosa oli otettu eri merkkien maahantuojien käyttöön. Auto 2018:ssa pääsi näkemään monta upouutta autoa, jotka oli parhaimmillaan esitelty maailmanlaajuisestikin vain muutama viikko sitten. Näihin uutuuksiin kuului esimerkiksi VW:n pikku-SUV T-Cross, ja BMW 3-sarjan seitsemäs sukupolvikaan ei ole kovin vanha tapaus. Se paljastettiin nimittäin suurelle yleisölle vasta viime kuussa Pariisissa.

Kuumien uutuuksien joukkoon kuuluivat myös mm. todella näyttävä Peugeot 508, show’n kauneimman auton tittelistä vahvasti kisannut BMW:n uusi 8-sarjan coupé sekä kolmen hyvin erilaisen maasturi-ikonin viimeisimmät painokset. Nämä autot olivat hintajärjestyksessä lueteltuina Suzuki Jimny, Jeep Wrangler ja Mersun G-luokka. Sähköautopuolta edustaa puolestaan mm. Audi e-tron, ja rinkulamerkki on tuonut yleisön ihmeteltäväksi myös Elaine-nimisen konseptiautonsa.

Skodan osastolta löytyi puolestaan peräti kaksi tutkielmaa, eli tulevaa sähköautoa enteilevä Vision E ja pienestä crossoverista esimakua antava Vision X. Tila-autojen katoavaa kansanperinnettä edusti Mersun upouusi B-luokka, ja katumaasturipuolelta voidaan mainita esimerkiksi hyvin kulmikkaaksi muuttunut Toyota RAV4 ja juuri Eurooppaan saapunut uusi Honda CR-V. Myös todellinen perinnenimi, eli Toyota Camry tekee paluun markkinoille hybridinä.

Unelmiakaan ei oltu näyttelyssä unohdettu. Niistä vastasi Porschen lisäksi Luxury Collectionin osasto, jolla komeilevan kaluston yhteisarvo kohosi jo useampaan miljoonaan euroon. Näytteillä oli peräti neljän upouuden Ferrarin rivi, ja ständin toinen puoli on pyhitetty huipputason katumaastureille.

Luxury Collection Automobilesia luotsaava Miika Toivonen kertoo, että luksusautokauppa käy mainiosti. Esimerkiksi Lamborghini Uruksia on myyty tämän vuoden aikana jo seitsemän kappaletta, ja seuraava odotettu uutuus on keväällä saapuva Bentley Bentaygan hybridimalli. Sen ostaja voi säästää bensaversioon verrattuna jopa parinsadan tuhannen autoverot.

Suosittelemme

Katso tästä näyttelyn parhaat palat:

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat