Australialaismies on rakentamassa Ferrarin V12:lla vauhditettua F1-replikaa katukäyttöön – auto aiotaan tuoda myös myyntiin

Zac Mihajlovic -niminen australialaismies on tehnyt jo kertaalleen melkoisen erikoisen katuauton. Hän rakensi nimittäin tieliikenteeseen sopivan replikan Batmobilesta, jota Tim Burton puikotti vuoden 1989 Batman-tulkinnassa. Mihajloviciltä olisi tilattu useampikin samanlainen Batmobile, mutta niitä ei voitu rakentaa myyntiin lisenssisyistä. Niinpä mies päätti tehdä toisen äärimmäisyyksien katuauton, eli replikan F1-kilpurista.

Mihalovic kertoo, että kukaan muu ei ole vielä tarjonnut vastaavaa laitetta katukäyttöön. Markkinoilla on kyllä nähty BAC Monon tai Ariel Atomin kaltaisia luomuksia, mutta nekään eivät muistuta oikeaa formulaa, ja useimpia näistä autoista vauhdittaa vain neloskone. Aidon F1-tekniikan käyttäminenkään ei ole kuitenkaan mahdollista, koska pelkkä moottorin käynnistäminen vaatisi useamman hengen tiimin. Niinpä aussimies alkoi harkita luomukseensa Ferrarin modernia veekasia tai V12:ta.

Valinta kohdistui lopulta kolaroidusta F12 Berlinettasta lainattuun 6,3-litraiseen V12:een, joka löytyi Isosta-Britanniasta. Kone on yhdistetty taka-akselille sijoitettuun kuusipykäläiseen vaihteistoon, joka on Albins-nimisen firman käsialaa. Sama yritys toimittaa vaihdelaatikot myös Australiassa koppiautoilla ajettavaan Supercars-ratasarjaan. Zac Mihajlovic rakentaa katuformulaansa yhteistyössä Scotty Coxin kanssa, joka on tunnettu luomistaan custom-moottoripyöristä.

Auton parissa on pakerrettu jo yli kahden vuoden ajan, ja valmista pitäisi tulla vielä tämän vuoden loppuun mennessä. Zacariaksi nimetyn katu-F1:n kori on naputeltu kokonaan alumiinista maranellolaisen tekniikan ympärille. Laitteeseen on asennettu myös hydraulinen nostojärjestelmä, jonka pitäisi lisätä maavaraa esimerkiksi hidastetöyssyjen kohdalla. Autoa aiotaan tarjota myyntiin asti, ja ainakin yksi potentiaalinen ostaja on ilmaissut jo kiinnostuksensa.

Suosittelemme

Katuformulalla on kuitenkin hintansa. Autosta pyydetään nimittäin hitusen yli puoli miljoonaa dollaria, mikä voi kuulostaa paljolta. Se on silti vain murto-osa oikean F1:n hinnasta, ja bonuksena tulee vielä mahdollisuus ajaa autolla kadulla ainakin Australiassa. Zacarian V12:ssa on lisäksi varmasti paljon kauniimmat äänet kuin turbo-V6:illa ryyditetyissä nykyformuloissa.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat